Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас

Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас - E-Burgas.com

С реализацията на новия ВиК проект в Бургас градът и кварталите ще се усетят реални ползи около проблемите с отпадните води, а и не само. Ще се реши въпросът с квартал Крайморие, чиято територия е урбанизирана шест пъти и е доста по-голяма от досегашната съществуваща. Кметът на община Бургас увери, че това ще доведе до перспективи за развитието на целия квартал.

Ще се реши и проблема с отпадните води в 2/3-ти от територията на ж.к. „Меден рудник“ и също ще се отворят възможности за развитие в комплекса, който вече е с население колкото един голям град – близо 90 000 души.

Изцяло ще бъде решен и въпросът с отпадните води и на квартал Сарафово, което ще доведе до перспективи за цялостно развитие и там, изцяло ще се реши същия проблем и с центъра на Бургас. Там най-голям ефект ще има на ул. „Индустриална“, през която хиляди бургазлии ежедневно преминават и негодуват, а лично кметът я определя като „швейцарско сирене“ – дупка до дупка, кърпеж до кърпеж.  С подмяната на ВиК колектора и този проблем ще премине в графа „Бивши“.

Друг голям въпрос, който ще бъде решен е този с деривацията към Бургас и захранването с питейна вода към града.

Голяма част от тези средства ще дадат възможност и перспективи за развитие и в района на градската пречиствателна станция, където ще бъде изградена специална инсталация, която да оползотворява утайките в станцията. Така ще бъдат отстранени и неприятните миризми в района.

Това ще даде възможност на местната власт да разшири и самата индустриална зона, която е все по-предпочитана от предприятията. Зоната е изключително чувствителна, тъй като е част от защитена територия със статут на резерват, в който гнездят пеликани и е единственото място у нас, където се среща розово фламинго.

Свързани статии
Проект за проучване на Русокастро получи финансиране Потенциален убиец броди из Сарафово – шофира с 2,74 промила Затварят кръстовище в центъра на Бургас заради ремонт на ВиК Осем години след атентата на летище Бургас - дело с 80 тома, 170 свидетели и 100 експертизи Меден рудник чуква един век, търсят снимки за изложба Новите канализации в Китен и Лозенец получиха официално одобрение от Общинския съвет в Приморско Шефът на ВиК-Бургас намерил трайно решение за кризата с язовирите С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването Нови ограничения по бургаските улици заради ново ВиК Нови барбекюта ще изкарват бургазлии сред природата (Снимки)
Тагове
ВиК проект водоподаване Сарафово Крайморие Меден рудник
Коментари

Още от последните новини