Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас

Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас - E-Burgas.com

С реализацията на новия ВиК проект в Бургас градът и кварталите ще се усетят реални ползи около проблемите с отпадните води, а и не само. Ще се реши въпросът с квартал Крайморие, чиято територия е урбанизирана шест пъти и е доста по-голяма от досегашната съществуваща. Кметът на община Бургас увери, че това ще доведе до перспективи за развитието на целия квартал.

Ще се реши и проблема с отпадните води в 2/3-ти от територията на ж.к. „Меден рудник“ и също ще се отворят възможности за развитие в комплекса, който вече е с население колкото един голям град – близо 90 000 души.

Изцяло ще бъде решен и въпросът с отпадните води и на квартал Сарафово, което ще доведе до перспективи за цялостно развитие и там, изцяло ще се реши същия проблем и с центъра на Бургас. Там най-голям ефект ще има на ул. „Индустриална“, през която хиляди бургазлии ежедневно преминават и негодуват, а лично кметът я определя като „швейцарско сирене“ – дупка до дупка, кърпеж до кърпеж.  С подмяната на ВиК колектора и този проблем ще премине в графа „Бивши“.

Друг голям въпрос, който ще бъде решен е този с деривацията към Бургас и захранването с питейна вода към града.

Голяма част от тези средства ще дадат възможност и перспективи за развитие и в района на градската пречиствателна станция, където ще бъде изградена специална инсталация, която да оползотворява утайките в станцията. Така ще бъдат отстранени и неприятните миризми в района.

Това ще даде възможност на местната власт да разшири и самата индустриална зона, която е все по-предпочитана от предприятията. Зоната е изключително чувствителна, тъй като е част от защитена територия със статут на резерват, в който гнездят пеликани и е единственото място у нас, където се среща розово фламинго.

Свързани статии
Мъжът, нахлул във ВиК дружество по халат Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Ето го новия парк в "Меден рудник" Компенсираха ВиК дружествата със 16 млн. лева заради скъпия ток Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите Проектът на автогарата в Созопол още чака одобрение от НИНКН Затварят за месец и част от "Шейново"
Тагове
ВиК проект водоподаване Сарафово Крайморие Меден рудник
Коментари

Още от последните новини