С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването

С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването - E-Burgas.com

Ревизоро дойде до морето да парафира най-мащабния проект в България и отсече: И 5-годишна суша няма да лиши от вода цялото Черноморие

Област Бургас буквално навлиза в нова ера във водоподаването с началото на реализацията на нов проект за близо 500 млн. лева. В почти всички общини по Южното Черноморие предстои цялостна реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата и изграждане на нова инфраструктура системи в десетки агломерации. Това обяви днес еко министъра Емил Димитров, който дойде на крак до Бургас, за да сложи подписа си и даде зелена светлина на мащабното начинание.

„Днес е хубав ден за Бургаския регион, това е най-големият проект в България. Това са извоювани пари от министри преди мен, не ги давам аз. Някой години наред се е скъсвал да ходи да ги защитава, за да може днес това да се случи. Предисторията на този проект е много голяма ние днес това е едно страхотно начало за града, за всички отрасли и бизнеса. Когато се реализира проекта тук местните могат да са сигурни, че и 5-годишна суша да има това няма да лиши от вода цялото Черноморие“, заяви министър Димитров, по-известен като Ревизоро.

С изграбдането на новата мрежа ще покрием европейското законодателство в областта на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчните води, а системите и съоръженията ще имат по-голяма ефективност.

Нови съоръжения ще има в Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец. Затова и на днешното събитие присъстваха всички кметова в областта.

Очаквайте още по темата!

Свързани статии
След натиска на Ревизоро Борисов уволни Атанаска Николова Ето кои са резервните варианти за Бургас при водна криза Два часа разлика! Ревизоро: Водна криза в Бургас няма да има Ревизоро: Бургас е изправен пред водна криза 540 са потенциално опасните язовири у нас Затварят и кръстовището до подлеза на СОМАТ за две седмици След сигнал за източване на язовир, МОСВ отсече: Не е от значимите! За две години държавата не е ремонтирала нито един от 418 опасни язовира Ревизоро: Камчия е най-проблемният язовир, има вода за 8-10 месеца! Язовирите Порой и Ахелой спасяват населението за три месеца ако Камчия пресъхне
Тагове
ВиК водоподаване водна криза язовир Емил Димитров Ревизоро
Коментари

Още от последните новини