С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването

С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването - E-Burgas.com

Ревизоро дойде до морето да парафира най-мащабния проект в България и отсече: И 5-годишна суша няма да лиши от вода цялото Черноморие

Област Бургас буквално навлиза в нова ера във водоподаването с началото на реализацията на нов проект за близо 500 млн. лева. В почти всички общини по Южното Черноморие предстои цялостна реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата и изграждане на нова инфраструктура системи в десетки агломерации. Това обяви днес еко министъра Емил Димитров, който дойде на крак до Бургас, за да сложи подписа си и даде зелена светлина на мащабното начинание.

„Днес е хубав ден за Бургаския регион, това е най-големият проект в България. Това са извоювани пари от министри преди мен, не ги давам аз. Някой години наред се е скъсвал да ходи да ги защитава, за да може днес това да се случи. Предисторията на този проект е много голяма ние днес това е едно страхотно начало за града, за всички отрасли и бизнеса. Когато се реализира проекта тук местните могат да са сигурни, че и 5-годишна суша да има това няма да лиши от вода цялото Черноморие“, заяви министър Димитров, по-известен като Ревизоро.

С изграбдането на новата мрежа ще покрием европейското законодателство в областта на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчните води, а системите и съоръженията ще имат по-голяма ефективност.

Нови съоръжения ще има в Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец. Затова и на днешното събитие присъстваха всички кметова в областта.

Очаквайте още по темата!

Свързани статии
Новите канализации в Китен и Лозенец получиха официално одобрение от Общинския съвет в Приморско Шефът на ВиК-Бургас намерил трайно решение за кризата с язовирите Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас Нови ограничения по бургаските улици заради ново ВиК Затварят от днес част от "Демокрация" заради смяна на водопроводи Виктория избра Бургас като локация за снимките на новия си клип ИАРА погна любители рибари на язовир Порой, наложи се да идва и полиция Ивелина Василева отказала да бъде заместник на Ревизоро в екоминистерството
Тагове
ВиК водоподаване водна криза язовир Емил Димитров Ревизоро
Коментари

Още от последните новини