С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването

С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването - E-Burgas.com

Ревизоро дойде до морето да парафира най-мащабния проект в България и отсече: И 5-годишна суша няма да лиши от вода цялото Черноморие

Област Бургас буквално навлиза в нова ера във водоподаването с началото на реализацията на нов проект за близо 500 млн. лева. В почти всички общини по Южното Черноморие предстои цялостна реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата и изграждане на нова инфраструктура системи в десетки агломерации. Това обяви днес еко министъра Емил Димитров, който дойде на крак до Бургас, за да сложи подписа си и даде зелена светлина на мащабното начинание.

„Днес е хубав ден за Бургаския регион, това е най-големият проект в България. Това са извоювани пари от министри преди мен, не ги давам аз. Някой години наред се е скъсвал да ходи да ги защитава, за да може днес това да се случи. Предисторията на този проект е много голяма ние днес това е едно страхотно начало за града, за всички отрасли и бизнеса. Когато се реализира проекта тук местните могат да са сигурни, че и 5-годишна суша да има това няма да лиши от вода цялото Черноморие“, заяви министър Димитров, по-известен като Ревизоро.

С изграбдането на новата мрежа ще покрием европейското законодателство в областта на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчните води, а системите и съоръженията ще имат по-голяма ефективност.

Нови съоръжения ще има в Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец. Затова и на днешното събитие присъстваха всички кметова в областта.

Очаквайте още по темата!

Свързани статии
Поощряват бургазлиите събиращи отпадъците разделно От утре отварят част от "Демокрация" в участъка зад Механото Цялостен ремонт очаква една от най-натоварените бургаски улици Ревизоро: Язовир "Камчия" е в критично сътояние, опасността от суша е близо ВиК влиза с техника на ул. "Страхил" след това я преасфалтират Затварят кръстовище в центъра на Бургас заради ремонт на ВиК Ревизоро: За първи път от 20 години най-малко се строи по Черноморието Новите канализации в Китен и Лозенец получиха официално одобрение от Общинския съвет в Приморско Шефът на ВиК-Бургас намерил трайно решение за кризата с язовирите Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас
Тагове
ВиК водоподаване водна криза язовир Емил Димитров Ревизоро
Коментари

Още от последните новини