До 4-5 дни трябва да започне издаването на документите за временна закрила на украинци

До 4-5 дни трябва да започне издаването на документите за временна закрила на украинци  - E-Burgas.com

До 4-5 дни трябва да заработи издаването на документите за временна закрила на украински граждани, съобщиха от Държавната агенция за бежанците. В момента се обучават служители, които да работят с новата система и се инсталира необходимия софтуер. Документът, който е под формата на карта, ще се издава веднага на място, съобщава БНТ. От агенцията предупредиха и за разпространението на неверни слухове, че при получаването на закрила може да бъдат отнети имоти на бежанците.

"Да, наистина има такъв слух. От различни места чувам, където са колеги от Държавната агенция за бежанци с мобилните екипи и те също им обясняват. Няма такова нещо. Нито международната, нито времената закрила предвижда каквато и да е ангажираност по отношение на техни имоти, собственост, или каквото и да било друго и свобода на придвижване, особено с времената карта. Те имат право на свободно придвижване на територията на целия ЕС", заяви Петя Първанова, председател на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия
Тагове
бежанци украйна закрила
Коментари