До 4-5 дни трябва да започне издаването на документите за временна закрила на украинци

До 4-5 дни трябва да започне издаването на документите за временна закрила на украинци  - E-Burgas.com

До 4-5 дни трябва да заработи издаването на документите за временна закрила на украински граждани, съобщиха от Държавната агенция за бежанците. В момента се обучават служители, които да работят с новата система и се инсталира необходимия софтуер. Документът, който е под формата на карта, ще се издава веднага на място, съобщава БНТ. От агенцията предупредиха и за разпространението на неверни слухове, че при получаването на закрила може да бъдат отнети имоти на бежанците.

"Да, наистина има такъв слух. От различни места чувам, където са колеги от Държавната агенция за бежанци с мобилните екипи и те също им обясняват. Няма такова нещо. Нито международната, нито времената закрила предвижда каквато и да е ангажираност по отношение на техни имоти, собственост, или каквото и да било друго и свобода на придвижване, особено с времената карта. Те имат право на свободно придвижване на територията на целия ЕС", заяви Петя Първанова, председател на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

Свързани статии
Програмата за настаняване на украински бежанци приключва през август Миграционният натиск у нас се увеличил три пъти през последната година Задържаха софийски каналджия със седем сирийци край Черноморец (Снимки) Най-малко 18 загинали и 60 ранени от руския удар над мол в Кременчук Русия е убила стотици цивилни в Харков при обстрел със забранени боеприпаси Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Первий канал: Специалната операция приключи, започва Третата световна война Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест Все повече украинци напускат България
Тагове
бежанци украйна закрила
Коментари

Още от последните новини