Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна

Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна - E-Burgas.com

Народните представители ще гласуват днес окончателно предоставянето на военнотехническа помощ за Украйна.

Вчера на съвместно заседание Комисиите по външна политика и отбрана в парламента одобриха два проекта. Помощта ще включва военно оборудване и резервни части. В срок до един месец правителството трябва да внесе решение за това в Народното събрание. Военният министър Димитър Стоянов посочи, че България не може да даде тежко въоръжение.

ГЕРБ, ДБ, ПП и ДПС подкрепиха предоставянето на военна подкрепа за Украйна с аргумента, че клубът на цивилизованите държави отдавна го е направил. БСП и "Възраждане" смятат, че това въвлича България косвено в конфликта.

"Възраждане" организира протест на пл. "Народно събрание" срещу изпращането на оръжия за Украйна от страна на България.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии Пращаме медицинска помощ за 35 000 украински войници
Тагове
военна помощ украйна
Коментари

Още от последните новини