6 милиона семейства са без ток в Украйна

6 милиона семейства са без ток в Украйна - E-Burgas.com

Шест милиона домакинства в Украйна остават без ток след руските бомбардировки по енергийната мрежа на страната.

Заради продължаващия обстрел украинските власти започнаха да евакуират хора от наскоро напуснатия от руските войски град Херсон.

Близо половината от домакинствата в столицата Киев са без ток заради масираните руски бомбардировки по енергийни обекти.

Прекъсванията на електричеството продължават в повечето региони на Украйна и столицата Киев, съобщи президентът Володимир Зеленски в обичайното си обръщение.

Зеленски разкритикува кмета на Киев Виталий Кличко. Държавният глава заяви, че очаква по-добра работа от местните власти в столицата след много оплаквания от жителите за липса на достъп до жизненоважни услуги на фона на прекъсванията на тока. Според него кметът на Киев не се е справил добре със задачата по разкриването на специални подслони за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки, информира БНР.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Очаква се Путин да направо ново важно съобщение днес МВнР: Българите в Русия най-добре да напуснат страната Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад
Тагове
война украйна русия
Коментари

Още от последните новини