Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение

Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение - E-Burgas.com

Според прогнозите на туристическия бранш тази зима българските курорти ще посрещнат над 1,5 милиона чужденци в планинските спа хотели и квартири. Очакванията на хотелиерите са инфлацията да не се отрази на броя на почивките заради компенсациите за бизнеса, който няма да повишава цените си, съобщава БНТ.

Интересен феномен беше регистриран тези дни по Българското Черноморие - туроператорските фирми съобщиха за голям интерес към родното море от страна на гръцките туристи.

Към момента обаче голяма част от хотелите са пълни с украински бежанци по програмата от пролетта, която обаче приключва след два дни.

Хотелиерът Красимир Белоречки е настанил в хотела си в „Слънчев бряг" 800 украински бежанци. „Два дни преди изтичането на крайния срок ние нямаме никаква яснота дали ще продължи тази програма или не. Ако не продължи, тогава ние изпадаме в много голям проблем. Аз не мога сам да извадя от хотелите 800 човека. Това е просто немислимо, дори не искам да си мисля за това", казва той.

Проблемът не е само за хотелиерите, а и за самите украинци, които са в неизвестност за бъдещето си.

Хотелиерът Елена Андонова заяви, че в момента цари пълен хаос и единственото, което браншът иска, е яснота.

От Министерството на туризма обясниха, че в момента междуведомствена комисия от няколко министерства трябва да реши дали програмата да бъде продължена.

Свързани статии
Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Мигрантският натиск продължава и по море! 38 сирийци и афганистанци, сред които и бебе, дойдоха с лодка Украинката-трафикант остава в ареста, превозвала сирийците със служебен автомобил Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Пик на бежанската криза: Центровете в страната се пукат по шефовете Северномакедонецът Зоран се разкая за участието си в каналджийство, но съдът реши друго
Тагове
хотелиери бежанци
Коментари

Още от последните новини