Коледна пауза на войната в Украйна

Коледна пауза на войната в Украйна - E-Burgas.com

Руският президент Владимир Путин разпореди прекратяване на огъня в зоната на бойните действия от 12:00 на 6 януари до 24:00 на 7 януари, съобщи пресслужбата на Кремъл, позовавайки се на указ на държавния глава.

"Вземайки предвид призива на Негово Светейшество патриарх Кирил, нареждам на министъра на отбраната на Руската федерация да въведе от 12:00 часа на 6 януари т.г. до 24:00 часа на 7 януари т.г. режим на прекратяване на огъня по цялата линия на военните действия на страните в Украйна", се казва в текста на документа.

"Въз основа на факта, че в районите на военните действия живеят голям брой православни, призоваваме украинската страна да обяви прекратяване на огъня и да им позволи да присъстват на богослуженията на Бъдни вечер, както и на Рождество Христово", се казва още в указанията, цитирани от БГНЕС.

 

Свързани статии
Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Очаква се Путин да направо ново важно съобщение днес МВнР: Българите в Русия най-добре да напуснат страната Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад
Тагове
война украйна русия
Коментари