Дисциплина в Созопол: Местният кризисен щаб отчете липса на нарушени карантини

Дисциплина в Созопол: Местният кризисен щаб отчете липса на нарушени карантини - E-Burgas.com

Няма лица, нарушили своята карантина. Това съобщи началникът на РУ Созопол Живко Даскалов по време на срещата на местния кризисен щаб. Карантинираните жители се проверяват всеки ден и към момента няма издадени актове за неспазване на мерките, наложени със заповеди. Служители на МВР и Община Созопол следят обстановката и призовават всеки свидетел на нарушение на сигнализира.

Светият Синод пък призовава всички миряни да останат по домовете си и да ограничат посещенията в църквите и на големите християнски празници – Цветница и Великден, заяви пред щаба отец Иван. Църквите ще останат отворени като е необходимо да се спазва дистанция между посетителите. Божиите служители пазят своето здраве и това на околните, използвайки маски и ръкавици. Лични предпазни средства и дезинфектанти са налични в църквите, редовно се почистват всички повърхности и иконите, а на вратите се поставят напоени с дезинфектант постелки.

На разположение вече е голямо количество дезинфектант, част от което е дарение, с което да се продължи хигиенизирането на улици, кметства, пощенски клонове и площи, които с голямо текучество хора на територията на цялата община.

Д-р Йорданка Кръстева заяви, че в последните седмици, след като бяха апелирани пациентите, няма много лица, които да посещават кабинета и. Това докладват всички общопрактикуващи лекари от общината. Според алгоритъма на действие, при наличие на симптоматика пациентът трябва да уведоми личния си лекар по телефона и да не предприема напускане на дома си.

Подготвя се web портал, чрез който ще може да се следи актуалната информация във връзка с коронавирус. Той ще бъде достъпен за всички граждани.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини