Димитър Николов: Не нарушавайте правилата, за да не затворят пак парковете

Димитър Николов: Не нарушавайте правилата, за да не затворят пак парковете - E-Burgas.com

Притесненията на националния щаб са свързани с евентуалното струпване на хора на едно място 

Следваща забрана за посещения в парковете е абсолютно възможна, нека не я предизвикваме с нарушаване на правилата!

С този апел се обърна към всички граждани кметът на Бургас Димитър Николов по повод днешното частично отваряне на парковете в града за посещения при определени правила. 

"Морската градина и парковете могат да се ползват за разходки и това е добре, защото с хубавото време се забелязва струпване на хора, особено по централните улици и в Зоната за обществен достъп на пристанището. Така броят на разхождащи се и спортуващи ще може да се разпредели върху по-голяма площ.

Морската градина е достатъчно голяма и всеки може да намери свое кътче, където да не е в близък контакт с много други хора." заяви Николов.

Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че парковете ще бъдат отворени пробно, но забраната може да бъде върната, ако правилата масово не се спазват. Става дума най-вече за забраната за струпване на хора и за сядане по пейките. Притесненията на националния щаб са свързани с това, че хубавото време ще провокира много млади хора да излязат на групички и да пият алкохол на открито.

 

Свързани статии
Бургаският кмет купува апаратура, защитни облекла и предпазни средства за болниците Кметът на Бургас: Няма паника в училищата, сигурно ще има и още случаи Димитър Николов се застъпи за протестиращите, потегля с Христо Иванов към Росенец Димитър Николов: Поисках от МВР да пуснат протестиращите в Росенец Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро Д-р Кунчев: Част от мерките не бяха издържани от научна гледна точка Димитър Николов честити празника на медицинските сестри: Бъдете все така отговорини в мисията си! Разрешиха и мачлето пред блока, но за не повече от 10 души Уточнение: Кината в моловете ще работят, но не и самите молове
Тагове
Димитър Николов ограничителни мерки
Коментари

Още от последните новини