Кметът Димитър Николов поздравява всички юристи в деня на професионалния им празник

Кметът Димитър Николов поздравява всички юристи в деня на професионалния им празник - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов поздравява всички юристи и съдебни служители в Бургас по повод професионалния им празник - 16 април, Ден на българската Конституция. Ето какво пожелава градоначалникът на всички хора, работещи в сферата на правото и юридическите науки:

"Уважаеми юристи и съдебни служители,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай професионалния ви празник – 16 април, Ден на Българската конституция! Преди 143 години в град Търново Учредителното събрание гласува и приема първият основен закон на България - Търновската конституция. Тя отразява традицията на българските интелектуалци от освободителните борби и участието на юристи и други българи по това време, получили висшето си образование в елитни западноевропейски университети.

Новаторска и прогресивна за времето си, тя утвърждава принципа на личната неприкосновеност и частната собственост, като основа на обществените отношения, свободата на печата, правото на сдружавания и безплатно образование.

С нея се въвеждат принципите на модерната държава и разделението на властите, а заложеното в нея всеобщо избирателно право, прави България четвъртата страна в Европа, даваща възможност на всички свои граждани да избират.

Още веднъж, честит празник на всички вас, които сте се посветили на правото! Вие имате една от най-отговорните роли в обществото – да пазите справедливостта, обективно и безпристрастно да прилагате законите.

Пожелавам ви да бъдете здрави и мъдри, отговорни и непоколебими! Продължавайте да отстоявате законността и основните общочовешки демократични принципи на нашето общество.

Честит празник!

Димитър Николов

Кмет на Община Бургас"

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Кметът поздрави здравните специалисти по повод професионалния им празник Кметът Димитър Николов: Свеждаме глави пред героизма на хиляди български войници Кметът събра цял випуск първолаци: Слушайте учителите, по-важни са от политиците
Тагове
юристи поздрав димитър николов
Коментари