Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол

Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов изказва своята признателност към подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата.

„Днес отдаваме почит към делото и саможертвата на една от най-ярките фигури в нашата история – тази на великия поет и революционер Христо Ботев.

Ботев е личност, която посвети изцяло живота си на Отечеството, което безрезервно обичаше повече от всичко друго.

Неговото огнено публицистично перо палеше духа на българския народ да се бори за свободата си. Ботев написа и едни от най-ярките страници в нашата литература.

Подвигът и саможертвата му винаги ще пазят своя ореол, независимо от превратностите на времето.

Затова нека днес застанем пред паметника му с дълбока признателност и смирение. Да оставим цвете и да си припомним безсмъртните му стихове. Нека в 12 часа, когато завият сирените в негова памет и в памет на загиналите за свободата, да забравим за кратко ежедневните си дела и сведем глави пред техния подвиг.“

Свързани статии
Бургас се поклони пред паметта на Христо Ботев (Снимки) Почитаме паметта на Ботев и загиналите за свободата на България Цяла България се подготвя за отбелязване паметта на Ботев Кметът поздрави здравните специалисти по повод професионалния им празник Кметът Димитър Николов: Свеждаме глави пред героизма на хиляди български войници Кметът Димитър Николов поздравява всички юристи в деня на професионалния им празник Кметът събра цял випуск първолаци: Слушайте учителите, по-важни са от политиците Кметът с поздрав към бургаските медици: Ще продължим да надграждаме сферата на здравеопазването Министър Николай Денков и кметът Димитър Николов откриха иновативен център в бургаско училище (Снимки) Кметът Димитър Николов честити на акушерите: Вие сте началото на всеки живот!
Тагове
димитър николов ботев
Коментари

Още от последните новини