Кметът с поздрав към бургаските медици: Ще продължим да надграждаме сферата на здравеопазването

Кметът с поздрав към бургаските медици: Ще продължим да надграждаме сферата на здравеопазването - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов поздравява всички бургаски медици и студентите по медицина по случай професионалния им празник – 7 април, Световен ден на здравето.

"Уважаеми лекари, медицински сестри, санитари, фелдшери, здравни работници, студенти и всички, които сте избрали да се посветите на най-хуманната наука – медицината,

Поздравявам ви по случай професионалния ви празник – 7 април, Световен ден на здравето! От свое име и от името на всички мои съграждани, на които сте помогнали, както и на тези, на които в момента оказвате неоценима помощ, най-сърдечно ви благодаря и ви пожелавам доброто, което правите 365 дни в годината да ви се връща стократно на вас и вашите близки.

Вашата помощ е безценна, а професията, която сте избрали да следвате цял живот е най-хуманната и човеколюбива. Няма думи, които могат да се опишат безсънните ви нощи, прекомерната умора, високата отговорност и ежеминутният стрес, на който сте подложени в своята работа.

Вие познавате отблизо човешката болка и отчаяние, но също така човешката благодарност и признателност. Благодаря ви, че ви има! Поклон пред хладнокръвието и труда ви, които спасяват човешки животи и съдби!

Бургас ще продължи да надгражда в сферата на здравеопазването, защото вярвам, че медицината и вие, които я прилагате, сте най-съществената част от нашето общество! Общество, в което хората са здрави, чувстват се добре и живеят по-дълго, върви уверено напред!

Затова ви пожелавам да сте живи и здрави! Нека признателността на вашите пациенти бъде най-голямата ви отплата и стимул по пътя на вашата професия! Честит празник!", пожелава още кметът Димитър Николов.

Към поздравите на градоначалника се присъединява и общинският лекар д-р Лорис Мануелян чрез неговата авторска песен "Моята молитва".

 

Свързани статии
Несебър стяга голяма двудневна програма за празника си Почитаме свети пророк Илия Безплатен градски транспорт и плувен маратон за празника на Созопол Полицията отбелязва професионалния си празник с атрактивни демонстрации Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол Дефицит на медицински сестри в почти всяко отделение в УМБАЛ-Бургас Кметът поздрави здравните специалисти по повод професионалния им празник Поморие отбеляза празника си с народна музика, добро настроение и добри новини (Снимки) Кметът Димитър Николов: Свеждаме глави пред героизма на хиляди български войници Ясна е програмата на Бургас за Гергьовден
Тагове
димитър николов медици празник
Коментари

Още от последните новини