Д-р Симидчиев от "Демократична България" няма да се кандитаира за премиер

Д-р Симидчиев от

Броят на диагностицираните с COVID е по-голям, проблемът не е решен. Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни. Ваксините са единственият начин по който устойчиво можем да решим проблема. Необходима е устойчива ваксинация на най-рисковите групи. Това заяви председателят на здравната комисия в парламента д-р Александър Симидчиев в ефира на БНТ.

Той допълни, че категорично няма да бъде кандидат за премиер, ако президентът връчи мандат на "Демократична България".

"Това е спекулация. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ", отбеляза д-р Александър Симидчиев.

Той добави, че Борисов трябва да се появи в парламента и да бъде изслушен, за да даде отчет на работата си.

"Трябва да имаме електронно здравеопазване. Трябва да подредим къщата си, да има ясни правила, които да спазваме. Спешно трябва да се направят стратегически и законови промени в сферата на здравеопазването, трябва да се приоритизира профилактиката, да се работи с данни", допълни д-р Александър Симидчиев.

Според него старата сграда на Народното събрание е по-подходяща да се върне парламентаризмът.

"Не беше логично да се разформирова Щабът, повече комуникация беше необходима към конкретните групи, с ясни послания, как да се предпазват възрастните хора, как младите да ги предпазват", допълни д-р Александър Симидчиев.

По думите му кои ще са новите членове на щаба ще бъде решено от изпълнителната власт.

Свързани статии
Румен Радев: Несериозно е да се говори за служебно правителство, тече процедура за редовен кабинет ГЕРБ връща мандата, Бойко с ново включване във фейсбук ГЕРБ получи мандата, ще търси подкрепа от ДБ и ИТН Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж Слави проговори, но пак нищо не каза Електоратът на "Демократична България" отново с най-висок образователен статус ДПС дръпна на "Демократична България" в борбата за втори мандат от Бургас Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието Утре гласуват за оставката на Караянчева 94-ти ден на протести срещу правителството
Тагове
политика симидчиев демократична българия правителство
Коментари

Още от последните новини