Приеха две депутатски оставки, 12 нови парламентаристи положиха клетва

Приеха две депутатски оставки, 12 нови парламентаристи положиха клетва - E-Burgas.com

Парламентът прекрати пълномощията на народните представители Яна Балникова и Лена Бориславова от ”Продължаваме промяната”. Това се наложи след като двете са подали оставки на 14 декември. Яна Балникова бе избрана от листата на "Продължаваме промяната" от 7-ми МИР Габрово, а Лена Бориславова бе избрана от листата на формацията в 24-ти МИР София град.

Бориславова освобождава и шефския пост на временната комисия, която изработва правилника на 47-ото Народно събрание. На нейно място зае Настимир Ананиев.

астимир Ананиев ще оглави Временната комисия за нов правилник на Народното събрание. Това се наложи след като на досегашния председател Лена Бориславова преди малко й бяха прекратени правомощията като народен представител. На това възразиха от ГЕРБ и ДПС, но в крайна сметка Настимир Ананиев бе избран за председател на комисията от Народното събрание.

12 народни представители положиха клетва в Народното събрание. Те заемат местата на избраните за министри депутати докато са в изпълнителната власт. На мястото на Кирил Петков в 16-ти МИР Пловдив град влиза Венцислава Любенова, а на мястото на Корнелия Нинова в 25-ти МИР депутат става Емил Георгиев.

Георги Свиленски пък вече ще е председател на ПГ на БСП, след като Корнелия Нинова стана министър на икономиката.

Вижте кои са новите народни представители:

Венцислава Любенова от ПП зае мястото на Кирил Петков.

Александра Корчева от ПП взе мястото на Константина Бориславова.

Венцислав Петков от листата на ИТН на мястото на Радостин Василев.

Емил Георгиев от БСП на мястото на Корнелия Нинова.

Момчил Ненов от БСП на мястото на Гьоков.

Благовест Кирилов от БСП на мястото на Христо Проданов.

Иван Ганчев от БСП на мястото на Иван Иванов.

Калин Иванов от ПП на мястото на Николай Събев.

Емил Димитров от ПП на мястото Даниел Лорер.

Васил Зашкев от ДБ на мястото на Божидар Божанов.

Младен Запрянов от ПП на мястото на Атанас Атанасов.

Ивайло Стайков от ПП на мястото на Асен Василев.

Свързани статии
ПП представят днес програмата си за управление с новия кандидат-премиер Депутатите гласуват удължаването на бюджета Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови ИТН и БСП откриха допирни точки "Демократична България" е против правителство с участие на ДПС Игра на думи: "Изправи се! Мутри вън!", вече е "Изправи се.БГ!, Ние идваме" Д-р Симидчиев от "Демократична България" няма да се кандитаира за премиер Слави проговори, но пак нищо не каза Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието Утре гласуват за оставката на Караянчева
Тагове
политика
Коментари

Още от последните новини