Депутатите гласуват удължаването на бюджета

Депутатите гласуват удължаването на бюджета  - E-Burgas.com

В Народното събрание депутатите трябва да гласуват на първо четене удължаване на действието на Бюджет 2021 до края на март. Така плащанията и доходите ще бъдат гарантирани, но нчма да бъдат променени.

След положителния тест на председателя на парламента Никола Минчев след Консултативния съвет за национална сигурност под карантина са председателите на повечето парламентарни групи и те ще участват в заседанието онлайн.

В самоизолация излязоха и министрите, които участваха в Съвета, както и президентът Румен Радев, министър-председателят Кирил Петков. Министерският съвет днес заседава онлайн.

Здравният министър издаде заповед, очаквана от миналата седмица, с която карантината се намалява. Заразените се изолират за 10 дни, а контактните им - за 7. Като карантината започва да тече от деня на контакта със заразеното лице.

При бустерна доза и отрицателен PCR-тест 72-ва часа след датата на поставяне под карантина, изолацията за контактните може да бъде отменена. Така съгласно тази заповед, председателят на НС би трябвало да бъде под карантина до 19 януари, а контактните му лица - 3 дни по-малко.

Свързани статии
ПП представят днес програмата си за управление с новия кандидат-премиер Приеха две депутатски оставки, 12 нови парламентаристи положиха клетва Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови ИТН и БСП откриха допирни точки "Демократична България" е против правителство с участие на ДПС Игра на думи: "Изправи се! Мутри вън!", вече е "Изправи се.БГ!, Ние идваме" Д-р Симидчиев от "Демократична България" няма да се кандитаира за премиер Слави проговори, но пак нищо не каза Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието Утре гласуват за оставката на Караянчева
Тагове
политика
Коментари

Още от последните новини