ПП представят днес програмата си за управление с новия кандидат-премиер

ПП представят днес програмата си за управление с новия кандидат-премиер - E-Burgas.com
БГНЕС

Очаква се "Продължаваме промяната" да представят днес програмата на кабинет с кандидат-премиер Асен Василев.

Работни групи с експерти от ПП, БСП, "Демократична България" и независимите депутати дискутираха вчера основните насоки в програмата. Квоти за министерства и имена на министри не са обсъждани. Остава отворен въпросът - коя политическа сила ще получи министерствата, които в предишната коалиция бяха за ИТН и ще имат ли независимите депутати министерство.

От ПП няма да водят преговори с други политически формации, а ще търсят подкрепа сред отделни депутати, въпреки че вчера Ива Митева заяви, че ИТН биха откликнали за разговори при покана. С по-малко от 5 дни разполагат Асен Василев и мандатоносителят ПП да са готови с програмата, да разпределят министерства и да намерят подкрепа за ново правителство.

Свързани статии
Депутатите гласуват удължаването на бюджета Приеха две депутатски оставки, 12 нови парламентаристи положиха клетва Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови ИТН и БСП откриха допирни точки "Демократична България" е против правителство с участие на ДПС Игра на думи: "Изправи се! Мутри вън!", вече е "Изправи се.БГ!, Ние идваме" Д-р Симидчиев от "Демократична България" няма да се кандитаира за премиер Слави проговори, но пак нищо не каза Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието Утре гласуват за оставката на Караянчева
Тагове
политика
Коментари

Още от последните новини