Бургаски аптеки протестират заради огромни сметки за ток

Бургаски аптеки протестират заради огромни сметки за ток - E-Burgas.com
Снимка bTV

Аптеки от Бургаска област протестират срещу огромните сметки за ток, показа репортаж на bTV. Много фармацевти се притесняват, че ще бъдат принудени да затворят и да преустановят дейност.

Те плащат близо три пъти повече за електричество последните месеци спрямо сметките за миналата година. Причината не е по-високо потребление, а увеличената цена на тока за бизнеса.

Фармацевтите не могат да увеличат цените на медикаментите, защото повечето имат пределна цена.

Аптекарите очакват помощ от държавата. Според тях компенсациите, които се предлагат в момента, не са достатъчни. Предлагат да се помисли и за намаляване на ДДС върху лекарствата.

 

Свързани статии
И в Созопол въвеждат нови мерки заради тока Алибегов плаши с протести от ваксинирани Десетки семейства в "Меден рудник" със сметки за ток над 500 лв Сметката за ток на община Созопол надхвърли 1 млн.лв. за 2021, кметът търси помощ от държавата Според шеф Манчев 30% от ресторантите у нас вече са затворили Премиерът се срещна с протестиртащите от "Възраждане" заради сертификата Счупени пръсти и ребра на полицаи на днешния протест Родители сигнализират за липса на лекарства в аптеките Кирил Петков: Ще овладеем кризата с тока с над 1,3 млрд. лева Комитова: Крайната цена на водата се регулира от КЕВР, а токът се повиши неконтролирано
Тагове
аптеки протест ток сметки
Коментари

Още от последните новини