Бургаски аптеки протестират заради огромни сметки за ток

Бургаски аптеки протестират заради огромни сметки за ток - E-Burgas.com
Снимка bTV

Аптеки от Бургаска област протестират срещу огромните сметки за ток, показа репортаж на bTV. Много фармацевти се притесняват, че ще бъдат принудени да затворят и да преустановят дейност.

Те плащат близо три пъти повече за електричество последните месеци спрямо сметките за миналата година. Причината не е по-високо потребление, а увеличената цена на тока за бизнеса.

Фармацевтите не могат да увеличат цените на медикаментите, защото повечето имат пределна цена.

Аптекарите очакват помощ от държавата. Според тях компенсациите, които се предлагат в момента, не са достатъчни. Предлагат да се помисли и за намаляване на ДДС върху лекарствата.

 

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас
Тагове
аптеки протест ток сметки
Коментари

Още от последните новини