Без нови случаи в Бургас, но има недостиг на лекари

Без нови случаи в Бургас, но има недостиг на лекари - E-Burgas.com

Всички проби за коронавирус в общината от вчера са отрицателни, разкриха от кризисния щаб в Бургас. Пробите са отрицателни, но добрата новина, се засенчва от друг нарастващ проблем и то в национален мащаб.

Оказва се, че наличното апаратурно оборудване, с което разполагат болничните заведения в Бургас и възможността да се правят генетични анализи на инфекцията, е недостатъчно, тъй като лиспва достатъчно човешки ресурс.

„Можем да правим антигенни тестове с достатъчно високо ниво на доствоерност, можем да извърпваме и антителни, но липсват хора. Необходими са лекари и амбулатрни специалисти, микробиолози и генетици, които да интерпретират подадените резултати“, заяви доц. Велинов от щаба.

Междувременно състоянието на заразените шест души в Бургаско е много добро, трима от тях са хоспитализирани в инфекциозното отделение, чувстват се много добре и са в очакване на сроковете за контролни проби.

Под карантина в общината в момента са 647 души.

Свързани статии
Откриват Флората на Лазаровден Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец
Тагове
коронавирус бургас
Коментари

Още от последните новини