Българите масово не застраховат имотите си

Българите масово не застраховат имотите си - E-Burgas.com

Статистическите данни в последните 10 години не търпят промяна, когато говорим за недвижимите имоти - къщи, имоти. При автомобилите хората застраховат с приоритет - не само Гражданска отговорност, но и автокаско. Това заяви по БНТ Константин Велев, председател на Асоциацията на българските застрахователи.

6-7% от имотите на физически лица се застраховат, което е изключително нисък процент, имайки предвид, че голяма част от хората живеят в собствени жилища. Би трябвало интересът да е по-голям.

Според него истинската причина за ниския интерес към жилищното застраховане основно е в стандарта на живот, в повечето случаи хората си казват "Няма да се случи на мен".

Велев разясни, че има и евтини варианти за имуществено застраховане, но и по-оптимални варианти. Най-общо казано тръгват от цени от порядъка на 25-35 лв. на година. Ако пазарната оценка на имота е 100 000 евро например, цената на засраховката би била около 400 лв. годишно, каза още Костадин Велев.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Жилищата поскъпнали с 25% за една година Не се очаква спад в цените на имотите в големите градове през 2023 година Какви са цените на имотите в Бургас и с колко поскъпват - вижте цифрите Имотите в България са поскъпнали с 53% Созопол и Боровец с най-скъпите жилища, ръст на покупките по курортите Сериозен ръст на жилищните кредити у нас Нов рекорден ръст на жилищните кредити Бургазлии ще търсят помощ в правосъдното министерство заради имотни измами Българите купуват по 637 жилища на ден
Тагове
жилища имоти застраховки
Коментари

Още от последните новини