Сериозен ръст на жилищните кредити у нас

Сериозен ръст на жилищните кредити у нас - E-Burgas.com
Снимка investor.bg

Новоотпуснатите жилищни кредити на семействата са нарастнали с 46 % през февруари в съпоставяне със същия срок на предходната година.

Данните на централната банка регистрират нарастване на годишна база - както при отпуснатите жилищни кредити, по този начин и при заемите за настоящо ползване. Стабилни и високи растежи на жилищното кредитиране, регистрира формалната статистика на Българска народна банка, съгласно последни данни за месец февруари.

Централната банка регистрира още намаляване в междинната рента за месеца с 0,19 на 100, а в годишния % на разноските с 0,25 на 100.

Потребителското кредитиране през февруари също бележи растеж в размерите, въпреки и не колкото при жилищните заеми.

Отпуснатите заеми за семействата при кредитите в лв. през февруари се усилват с 25% спрямо година по-рано. Средният лихвен %, при който са предоставени заемите за настоящо ползване през февруари е близо 8 на 100.

Наполовина по-малко в съпоставяне със същия срок на предходната година обаче са открити депозити.

Свързани статии
Жилищата поскъпнали с 25% за една година Българите масово не застраховат имотите си Созопол и Боровец с най-скъпите жилища, ръст на покупките по курортите Нов рекорден ръст на жилищните кредити Цените на имотите скачат и през 2022 Рекордни нива на изтеглени кредити у нас Внесоха законопроект за контрол над колекторите Новото ръководство на ББР заработи официално Бум на кредитите за ново жилище в пандемията Фирмите могат да разсрочват кредитите си до края на март 2021
Тагове
кредити жилища
Коментари

Още от последните новини