Бургазлии ще търсят помощ в правосъдното министерство заради имотни измами

Бургазлии ще търсят помощ в правосъдното министерство заради имотни измами - E-Burgas.com
Георги Николов обяви, че излиза в гладна стачка докато не получи справедливост

Те твърдят, че водят неравностойни битки за земите си десетилетие

Бургаски граджани са написали писмо и ще търсят помощ при новото ръководство на правосъдното министрство и МВР по стари казуси, в които загубили неправомерно имотите си. Те са подготвили сериозен масив от документи, който по думите им, ще уличи в престъпления редица местни управляващи.

Георги Николов от Тракисйкия клуб, Радион Недев и Иванка Сотирова обявиха гладна стачка и припомниха стари казуси, по които са ощетени, и които им коствали здравето им през годините.

Николов твърди, че община Бургас не е спазила решения на Върховния административен съд и му е отнела имота от 6 декара до околовръстния бул. „Тодор Александров“ без основание. „По моите дела в Окръжния съд цели шест състава бяха отзовавани и заменяни с други“, обясни Георги Николов на специално организирана в Тракийското дружество пресконференция.

Техните искания са МВР да влезе в община Бургас и да разнищи целия архив, защото смятат, че липсват страшно много документи. „Аз притежавам документи, които в кадастъра ги няма“, твърди той.

Радион Недев пък закупил имот от община Бургас още през 1993, чиито нотариален акт и учредителен протокол все още пази. Твърди, че общината не му признавала тези документи през годините. „През 2007 там застроиха селище и ми заграбиха имота. Като се оплаквах в общината ми отговаряхя, че трябва да си пазя мястото, как да го пазя с пушка ли? Така и не ми изкараха скица. В момента нямам имот, семейството ми се разби, нямам и здраве, защото заради тия мъки влязох в болница с инфаркт“, разказа днес бургазлията. Борбата му била да получи скица на имота, която до ден днешен не получил. И той стигнал до ВАС, и при него целия състав бил сменен. „Отрязаха ми главата от кръста“, констатира Недев.

„Въпросното селище е построено върху главния тръбопровод, който снабдява Бургас с вода от язовир Камчия. Представяте ли си какво престъпление е извършено, ако нещо се случи там целия Бургас отива по дяволите“, пък разкри популярният ветеринар от Бургас д-р Петър Бодуров, който днес застана до потърпевшите бургазлии.

Подобен е случаят и с Иванка Сотирова, която също водеше съдебни битки с община Бургас през годините. „През 97-ма спечелих дело и спрях строитлеството в имота си и до 2007 тази сграда се превърна в градска тоалетна на Бургас – наркомани, проститутки, палиха, махаха платнища, а мен ме изкараха, че съм психичноболна“, сподели днес пред журналисти Сотирова. Впоследствие спечелила две дела, но не приели решенията. Обжалвала, но по думите й, всичко било в полза на общината.

 И тримата заявиха, че ще продължават да водят битки, като имали готовност да сезират и межднародни институции.

Свързани статии
Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград Българите купуват по 637 жилища на ден Цените на имотите скачат и през 2022 Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти Зам.-мининистър Шишков: Целта е не да се спре пътното строителство, а да е в полза на обществото Откриха нарушения за милиони и при ремонтите на републиканската пътна мрежа МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали"
Тагове
имоти измами корупция
Коментари

Още от последните новини