Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието

Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието - E-Burgas.com

Солени глоби ще очакват търговци и концесионери на платени плажове по Черноморието заради издънки като тази със Северния плаж в Бургас. Министърът на Туризма  Николина Ангелкова коментира примера от последните дни - безплатен чадър и шезлонг, а кафе срещу 8 лева. В такива случаи глобите за търговците и концесионерите ще бъдат между 3 и 10 000 лева.

„Направихме необходимите проверки. Изпратили сме указания и ще има санкции, тъй като плажните принадлежности не трябва да се смесват с допълнителната търговска площ“, заяви Ангелкова.

Според нея това са единични сигнали, които със сигурност отвращават хората. „Виждаме обаче как тези случаи се превръщат в нарицателно и удрят върху труда и усилията на всички останали работещи в сектора“, категорична бе тя.

Свързани статии
Над 20 велосипедисти отнесоха глоби в Бургас заради каране по „Александровска“ и „Богориди“ Глобите за неносене на маски падат в съда Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Намалят таксите за концесии на плажове у нас Доброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра Сърфисти спасяват на неохраняемите плажове по Южното Черноморие Нови три плажа по Южното Черноморие вече са с концесионер Опаковаха "подпорната стена" на Алепу, съдбата ѝ остава неясна (снимки) Мярката 60 на 40 вече е 80 на 20 Сезират Ангелкова и КЗП заради системни проблеми по Черноморието
Тагове
ангелкова глоби концесионери плажове
Коментари

Още от последните новини