Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието

Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието - E-Burgas.com

Солени глоби ще очакват търговци и концесионери на платени плажове по Черноморието заради издънки като тази със Северния плаж в Бургас. Министърът на Туризма  Николина Ангелкова коментира примера от последните дни - безплатен чадър и шезлонг, а кафе срещу 8 лева. В такива случаи глобите за търговците и концесионерите ще бъдат между 3 и 10 000 лева.

„Направихме необходимите проверки. Изпратили сме указания и ще има санкции, тъй като плажните принадлежности не трябва да се смесват с допълнителната търговска площ“, заяви Ангелкова.

Според нея това са единични сигнали, които със сигурност отвращават хората. „Виждаме обаче как тези случаи се превръщат в нарицателно и удрят върху труда и усилията на всички останали работещи в сектора“, категорична бе тя.

Свързани статии
До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето Новият екоминистър: Трябва да си върнем плажовете и да опазим дюните Мария Нейкова разясни подробно заповедта, касаеща багерите по плажовете Шефът на НСИ: Глоби чакат всички, които пречат на преброяването Близо 30 градуса по морето и днес, грабвайте хавлиите Disney и Netflix ще снимат по Черноморието Прокуратурата откри нарушения в границите на плажовете в Лозенец
Тагове
ангелкова глоби концесионери плажове
Коментари

Още от последните новини