Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието

Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието - E-Burgas.com

Солени глоби ще очакват търговци и концесионери на платени плажове по Черноморието заради издънки като тази със Северния плаж в Бургас. Министърът на Туризма  Николина Ангелкова коментира примера от последните дни - безплатен чадър и шезлонг, а кафе срещу 8 лева. В такива случаи глобите за търговците и концесионерите ще бъдат между 3 и 10 000 лева.

„Направихме необходимите проверки. Изпратили сме указания и ще има санкции, тъй като плажните принадлежности не трябва да се смесват с допълнителната търговска площ“, заяви Ангелкова.

Според нея това са единични сигнали, които със сигурност отвращават хората. „Виждаме обаче как тези случаи се превръщат в нарицателно и удрят върху труда и усилията на всички останали работещи в сектора“, категорична бе тя.

Свързани статии
Близо 150 000 души пътували до морето през уикенда Започнаха проверки за палатки по морето, вече има и глобени Руските туроператори отменят почивките за юли Водата по плажовете в Бургаско е с отлично качество Ангелкова с указания към концесионера на Северния плаж след сканадала с касовия бон Проверявят плаж в Слънчев бряг за завишени цени От утре България приема туристи от 29 държави Ангелкова: 23 плажа ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени Парите на туристите с провалени почивки ще бъдат върнати най-рано през есента Ангелкова издаде предписания на плажните концесионери
Тагове
ангелкова глоби концесионери плажове
Коментари

Още от последните новини