Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието

Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието - E-Burgas.com

Солени глоби ще очакват търговци и концесионери на платени плажове по Черноморието заради издънки като тази със Северния плаж в Бургас. Министърът на Туризма  Николина Ангелкова коментира примера от последните дни - безплатен чадър и шезлонг, а кафе срещу 8 лева. В такива случаи глобите за търговците и концесионерите ще бъдат между 3 и 10 000 лева.

„Направихме необходимите проверки. Изпратили сме указания и ще има санкции, тъй като плажните принадлежности не трябва да се смесват с допълнителната търговска площ“, заяви Ангелкова.

Според нея това са единични сигнали, които със сигурност отвращават хората. „Виждаме обаче как тези случаи се превръщат в нарицателно и удрят върху труда и усилията на всички останали работещи в сектора“, категорична бе тя.

Свързани статии
Плажовете в Слънчев бряг готови за летовници Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас Балтова: Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат намалени от 50 до 100% Анелия Крушкова: Засега няма как чадърите да са безплатни Багери на плажа разбуниха духовете и на север Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия Ще приключи "административния тенис" на плажовете в Бургас? Решават проблема с дъждовната вода Ангел Кунчев: Ще глобяваме ресторанти, ако отварят на 1 февруари Кметове в Бургаско с най-много глоби за нерегламентирани сметища КАТ събра над 100 милиона лева от глоби за година
Тагове
ангелкова глоби концесионери плажове
Коментари

Още от последните новини