Шефът на НСИ: Глоби чакат всички, които пречат на преброяването

Шефът на НСИ: Глоби чакат всички, които пречат на преброяването - E-Burgas.com
БНТ

Ще има глобени, не в голям размер, които агресивно пречат да се извърши преброяването по домовете. Това каза в ефира на БНТ Сергей Цветарски, председател на НСИ.

2 милиона 403 хиляди 458 са се преброили електронно, по думите му това е доста по-ниско от очакваното.

"В началото нашият сайт беше атакуван, което не позволи на хората да достигнат до приложението и да се преброят електронно. Призовавам хората, които ще бъдат посетени от преброителите, нека им съдействат. Продължаваме с обхода", допълни Сергей Цветарски.

По думите му са взети мерки, преброителите са снабдени със средства за защита от коронавирус, проверени са за съдебно минало, спазват отстоянието.

"Декември месец ще имаме първите данни, окончателните данни ще са готови в средата на 2022 година", добави Сергей Цветарски.

Според него е необходим по-добър адресен регистър при следващото преброяване.

"Най-добре е хората да намерят контакт с преброителя или да издиктуват кода, който са получили при електронното преброяване, по телефона", каза още Сергей Цветарски.

Електронното преброяване приключи. В следващите дни хората, които не са се преброили през интернет, ще могат да го направят само чрез преброителите.

Свързани статии
Топим се с 844 хил. души за десетилетие 5,7 млн българи са преброени до 10 октомври 70% от населението вече е преброено 60% от населението вече е преброено Последен ден, в който се преброяваме онлайн Преброяването в Бургас закуца, едва 28.9% са преброени до момента Близо 2 милиона българи са се преброили онлайн Ударно начално на преброяването, над 14 хил. души го направиха онлайн Имаме 10 дни да се преброим онлайн, после тръгват анкетьорите На 7 септември започва Националното преброяване
Тагове
глоби преброяване
Коментари

Още от последните новини