Протвивници на гей-парада зоват от Бургас: Бог създаде Ева и Адам, а не Иван и Адам

Протвивници на гей-парада зоват от Бургас: Бог създаде Ева и Адам, а не Иван и Адам - E-Burgas.com

Над 100 души, представители на четири протестантски църкви в Бургас протестират срещу гей-парада в София. Облечени съитветно жените с розови тениси, а мъжете в сини с надписи- "за традиционното семейство", те се противопоставят категорично на хомосексуалните връзки. С песни и танцуване по двойки, протестиращите изказаха своето категорично НЕ "София Прайд 2016". Парадът на традиционното семейство е пред сградата на община Бургас. В същото време на няколко пункта има подписка в подкрепа на европейската и гражданска инициатива "Мама, татко и деца".

"С тази подписка искаме Европейският съюз да приеме законодателство, което защитава правомощията на всяка държава-членка сама да определя политиките си в областта на брака и семейството. Европейската гражданска инициатива "Мама, татко и деца" е в защита на семействата в Европа. Вече някои страни не защитават съюза на един мъж и една жена. Нека да предприемем действия, които да попречат ан ЕС да наложи редифинирани на брака на всички държави-членки. Нека не забравяме никога, че бракът е между един мъж и една жена и семейството се основава на брака и родителството."-призова водещият на днешния протест в Бургас.

За девета поредна година граждани с различна сексуална ориентация ще шестват из центъра на София с искане за равенство и толерантно отношение към хомосексуалистите у нас. На 18 юни „София прайд“ ще тръгне от паметника на Съветската армия и ще премине през централната част на столицата.

Галерия
Коментари