Опозицията „захапа“ „Кьошето“ – нови милиони щели да потънат в свлачището

Опозицията „захапа“ „Кьошето“ – нови милиони щели да потънат в свлачището - E-Burgas.com

Опозицията в бургаския Общински съвет, в лицето на Георги Дражев от НФСБ, „захапа“ бъдещия нов квартал на Бургас, по-известен като „Кьошето“. Зам.-председателят на местния парламент бе подразнен от докладната, внесена от кмета Димитър Николов за одобрение за проект за брегоукрепване на бреговата линия край Сарафово.

Според Дражев тук целта е отново да бъдат усвоена голяма сума пари, а мотив е именно строежът на новия квартал. „Навремето там се наляха 10 млн. лв., от които бая хора бяха облажени от фалшиви заменки. Колко пари досега са вложени в укрепването на свлачището, знаем, че се планира нов луксозен квартал. Да не стане така, че имотите от трета линия да станат на първа. Защото така както се заравят милиони, трябва да викаме пак Бедствия и аварии, като с църквата. Не може всяка вила да я оправяме с 1 млн.лв.“, подразни се Дражев.

Той влезе в спор с общинският съветник от ГЕРБ Красимира Маркович, която обясни, че теренът, който предстои да бъде укрепен, нямал нищо общо с новия квартал.

Главният архитект на общината Веселина Илиева припомни, че през 2001 и 2002 година били извършени брегоукрепителни мероприятия със скална маса, която в с времето била разрушена от морето, тъй като брегоукрепителният процес тогава бил временно решение.

В крайна сметка мнозинството от съветниците гласува одобрение на новия проект.

Коментари

Още от последните новини