Без категория

Опозицията: ГЕРБ не биха допуснали предсрочни избори

Опозицията: ГЕРБ не биха допуснали предсрочни избори - E-Burgas.com

 

На този етап, нито една от управляващите партии няма интерес при провеждане на предсрочни избори. И точно тези малки партийни формации, които са най-пискливи и просещи предсрочни избори, ще бъдат най-ущетени и вероятно втори път няма да влязат в управлението, това коментираха на ежемесечната си конференция, депутатите от бургаска област Петър Кънев и Атанас Зафиров от БСП.

„Факт е, че това управление е вредно за страната ни, но ние от БСП, сами, като единствената реална действаща опозиция сме безсилни и няма как да го бутнем, ако нямаме по-широка подкрепа от другите партийни формации, изявяващи се като уж опозиция“, каза Атанас Зафиров. „Бутафорното пискане, обаче на някой от партиите в частност тази на Радан Кънев, само демонстрират опозиция, но доста нереално, след като в същото време участват в управленската коалиция“.

Относно планувания референдум на Слави Трифонов, който ще стане факт, бургаските депутати изказаха мнение, че няма вероятност да съвпадне с президентските избори, тъй като това няма да бъде изгодно за ГЕРБ. „ГЕРБ нямат интерес за избори и референдум 2:1, защото референдума на Слави, може да бъде използван и за политическа платформа от негова страна. Затова по всяка вероятност референдума ще бъде насрочен доста преди президентските избори. Факт е и, че ако двата избора се направят по различно време, ще струват повече на данъкоплатеца, но това хората от ГЕРБ не ги интересува, важното е интересът им да върви“, каза още Зафиров.

Коментари

Още от последните новини