Десетки бургазлии зарадваха с разходка бездомни кучета от приюта край "Пода" (снимки)

Десетки бургазлии зарадваха с разходка бездомни кучета от приюта край

Животните бяха почерпени с лакомства, а някои от тях дори получиха сресване и баня 

Десетки бургазлии се включиха в инициативата на "Бандата на 1500-те" за разходка на куче от Общинския приют край "Пода". Както e-Burgas.com писа миналата седмица, всеки доброволец може да отиде в приюта и да разходи някое от животните, които иначе по цял ден стоят затворени в клетки. 

Днес в акцията се включиха много млади хора и семейства с малки деца. Те разходиха кучетата, почерпиха ги с лакомства, а някои от животните дори бяха изкъпани и сресани. Едно от кучетата пък бе осиновено и ще напусне завинаги приюта. Такива осиновявания там има сравнително често, но въпреки всичко постъпващите животни от кварталите и индyструалните зони край Бургас си остават повече и така клетките почти винаги са препълнени.

Общинският приют край "Пода" работи всеки ден с работно време от 09:00 до 16:00 часа. Доброволците, които искат да помогнат, могат да го направят като дарят храна и медикаменти или просто разходят някое от животните за кратко. Всички кучета в приюта с много социализирани и се радват на любов и внимание, което пък ги превръща в перфектните домашни любимци. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини