Започват проверки за незаконна сеч в Карловско

Започват проверки за незаконна сеч в Карловско - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Продължава и борбата с последствията от наводненията в района

Министерство на земеделието, МВР и Прокуратурата започват проверки на извършената сеч в района на наводненията в Карловско, показа репортаж на NOVA. Целта е да се установи дали има допуснати нарушения и дали тези дейности имат връзка с бедствието.

Работата по възстановяването от щетите в наводнените села продължава. Очаква се да бъдат изградени временни водопроводи, работи се и по възстановяване на електрозахранването. 

По-голям остава проблемът с настаняването на бедстващите хора. 7 къщи са напълно разрушени, 60 са необитаеми, а 84 са негодни за живеене. Министерството на отбраната е уверило, че ще предостави контейнери, които стават за живеене, дори и в есенно-зимния сезон.

Заместник-кметът на Карлово Данка Люртова каза, че в най-тежко засегнатите села има нужда от помощ от доброволци, както и от малкогабаритна техника.

Свързани статии
Поморие подпомага пострадалите карловски села с 10 хил. лв. Ревизоро: Причината за наводненията в страната е липсата на пари Щетите от наводненията в Карловско са за около 60 млн. лв. Коригират коритото на река Отманлийска, за да няма щети от преливания (Снимки) Мария Нейкова и институциите обсъдиха мерките при бедствия в Бургаско Отпускат 65 хил.лв. за пораженията от дъждовете в Бургаско през февруари Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Кметът на Кости: Водата в се оттегля, но ще отменим частичното бедствено положение утре или в петък В село Кости евакуираха хората, десетки са наводнените къщи
Тагове
наводнения бедствия
Коментари

Още от последните новини