Щетите от наводненията в Карловско са за около 60 млн. лв.

Щетите от наводненията в Карловско са за около 60 млн. лв. - E-Burgas.com

По предварителни данни щетите от наводненията в трите най-засегнати населени места в Карловско са за над 60 млн. лв, каза пред NOVA кметът на общината Емил Кабаиванов. Той допълни, че предстои уточняване на точната сума.

Повече от 340 къщи са с различна степен на увреждане. Шест от тях са напълно разрушени, а в повече от 60 е невъзможно да се живее.

Общо 378 семейства се нуждаят от подкрепа от Агенцията за социално подпомагане. Списъците ще бъдат готови днес.

Пометени от стихията са седем мостови съоръжения и повече от 10 по-малки моста, които свързват села в региона. Щетите по общинската инфраструктура - в това число и пътища, са за 50 млн. лв. Днес на своето заседание правителството ще обсъжда проблема с наводненията.

Започва проверка за незаконна сеч

Разследващи полицаи, представители на прокуратурата, агенцията по горите и представители на местните общности започват от утре проверка за незаконна сеч в планината над пострадалите от наводненията карловски села, каза днес пред Би Ти Ви министърът на земеделието Явор Гечев.

Той допълни, че до момента проверките на хартия не показват нарушения. Разрешеният дърводобив е до 1.5 процента от общата площ, което е в нормите.

Явор Гечев посочи, че дърветата, които са свлечени от водата в населените места, ще могат да се използват за отопление от местните хора. Те ще се изнесат до посочени от кметовете складове. Дървата ще бъдат раздадени на местните хора под надзора на кметовете. "Дървесината, която е в дворовете на хората, може да се използва свободно", поясни министърът на земеделието.

Свързани статии
Поморие подпомага пострадалите карловски села с 10 хил. лв. Ревизоро: Причината за наводненията в страната е липсата на пари Започват проверки за незаконна сеч в Карловско Коригират коритото на река Отманлийска, за да няма щети от преливания (Снимки) Мария Нейкова и институциите обсъдиха мерките при бедствия в Бургаско Отпускат 65 хил.лв. за пораженията от дъждовете в Бургаско през февруари Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Кметът на Кости: Водата в се оттегля, но ще отменим частичното бедствено положение утре или в петък В село Кости евакуираха хората, десетки са наводнените къщи
Тагове
наводнения бедствия
Коментари

Още от последните новини