Кметът на Кости: Водата в се оттегля, но ще отменим частичното бедствено положение утре или в петък

Кметът на Кости: Водата в се оттегля, но ще отменим частичното бедствено положение утре или в петък - E-Burgas.com
Снимка община Царево

Населеното място е било потапяно вече над десет пъти

Частично бедствено положение беше обявено във вчера сутринта в царевското село Кости. След силния дъжд в понеделник река Велека излезе от коритото си и заля къщи и дворове. Наложи се евакуация на хора. Това е второто наводнение в рамките на 15 дни.

Кметът на населеното място Антон Ангелов обясни пред NOVA, че частичното бедствено положение ще бъде отменено вероятно утре или най-късно в петък.

„Ситуацията вече се нормализира и водата се оттегли. Хората започнаха да почистват своите домове и смятам, че до няколко дни всичко ще е наред”, допълни той.

Местните разказват, че населеното място е било потапяно няколко пъти. Изчисляват, че случаите на наводнения са над десет в рамките на около 5-6 години.

„Дойде страшна вълна и заля целия етаж. Исках да застраховам дома си, но когато казах, че става въпрос за Кости, ми казаха, че не може”, каза Златин Кушев.

Кметът поясни, че хората ще получат обезщетения за щетите по домовете им. Сериозно засегнатите домакинства са десет.


 

Свързани статии
Две от три крачки за решаване на кризата с питейната вода в Димчево били направени Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Общината помага на собствениците на наводнените в Димчево къщи с 40 хил.лв. Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Димчево ще получи финансова помощ от общината Удължават бедственото положение в Димчево Наводнена е помпената станция в Димчево, местните пият вода от водоноска В село Кости евакуираха хората, десетки са наводнените къщи Ситуацията в Димчево се влошава: Нивото на водата продължава да се вдига, къщите са застрашени (Снимки) Затвориха пътя между Присад и Димчево заради високото ниво на Мандра
Тагове
наводнения високи води кости димчево
Коментари

Още от последните новини