Поморие подпомага пострадалите карловски села с 10 хил. лв.

Поморие подпомага пострадалите карловски села с 10 хил. лв.  - E-Burgas.com
Снимка mediapool.bg

Да бъде направено дарение на стойност 10 000 лв в подкрепа на пострадалите от наводненията села в община Карлово – това предложи кметът Иван Алексиев в докладна записка до Общински съвет – Поморие.

 „Искаме да подадем ръка и да покажем на тези хора, че не са сами. Колкото и да се стараем, обикновено се оказваме неподготвени за природни стихии като тази. Трагедията в пострадалите села е огромна, целият живот на тези отрудени хора се стопи под водата и знаем, че всяка стотинка в момента би им била в помощ.”, коментира кметът Алексиев.

Предложението бе съгласувано с председателя на Общински съвет Адам Адамов и предстои да бъде разгледано на следващото заседание на местния парламент. Средствата ще бъдат осигурени от Резерва за непредвидени и неотложни разходи на община Поморие.

„Радвам се, че и просветните институции на територията на общината вече подеха подобна инициатива. Вярвам, че всички колеги ще подкрепят предложението ни, защото така ще допринесем за по-бързото възстановяване на нормалния живот по тези места.”, каза председателят на Общински съвет Адам Адамов.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие наводнения
Коментари

Още от последните новини