Поморие подпомага пострадалите карловски села с 10 хил. лв.

Поморие подпомага пострадалите карловски села с 10 хил. лв.  - E-Burgas.com
Снимка mediapool.bg

Да бъде направено дарение на стойност 10 000 лв в подкрепа на пострадалите от наводненията села в община Карлово – това предложи кметът Иван Алексиев в докладна записка до Общински съвет – Поморие.

 „Искаме да подадем ръка и да покажем на тези хора, че не са сами. Колкото и да се стараем, обикновено се оказваме неподготвени за природни стихии като тази. Трагедията в пострадалите села е огромна, целият живот на тези отрудени хора се стопи под водата и знаем, че всяка стотинка в момента би им била в помощ.”, коментира кметът Алексиев.

Предложението бе съгласувано с председателя на Общински съвет Адам Адамов и предстои да бъде разгледано на следващото заседание на местния парламент. Средствата ще бъдат осигурени от Резерва за непредвидени и неотложни разходи на община Поморие.

„Радвам се, че и просветните институции на територията на общината вече подеха подобна инициатива. Вярвам, че всички колеги ще подкрепят предложението ни, защото така ще допринесем за по-бързото възстановяване на нормалния живот по тези места.”, каза председателят на Общински съвет Адам Адамов.

Свързани статии
В Поморие разработиха нов проект за боклука - плащаш колкото изхвърляш Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Поморийци също отбелязаха тържествено 22 септември (Снимки) От днес паркингът пред общината в Поморие е безплатен Започва 13-то издание на емблематично събитие в Поморие Започват проверки за незаконна сеч в Карловско Щетите от наводненията в Карловско са за около 60 млн. лв. Ключов паркинг в Поморие вече е безплатен Част от платените паркинги в Поморие стават безплатни КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси в УМБАЛ-Поморие
Тагове
поморие наводнения
Коментари

Още от последните новини