Властта: Ще има зимен сезон, готови ли са курортите

Властта: Ще има зимен сезон, готови ли са курортите - E-Burgas.com

Въпреки уверенията на властта, че зимен ски сезон ще има, в курортите все още няма условия за това, пише cross.bg. В Банско от фирмата - концесионер обясниха, че заради липсата на туристи след студентския празник лифта е спрян. Очаква се той да заработи отново тогава, когато условията за ски в планината станат достатъчно добри.

Плановете на правителството са зимният ски сезон да бъде гарантиран при спазването на строги мерки за носене на маски в хотелите и спазване на дистанция. Още преди месец от туристическото министерство изготвиха указания за работата на лифтове и влекове в условията на пандемия. Все пак, всичко това в детайли предстои да бъде решено.

И още един от въпросите, които стоят на масата - антигенните тестове. Министерството на здравеопазването е в процес на взимане на решение дали резултатите от тях да бъдат приравнени към PCR изследванията. Темата беше повдигната и на ниво Европейски съюз. Идеята е да има единни правила за тези тестове, за да се облекчи максимално пътуването между отделни държави в условията на пандемия.

Колкото до икономическата страна на пандемията - властите предупредиха, че финансовата помощ от 24 лева на ден за хората в неплатен отпуск, може да не достигне до всички кандидатствали преди празниците. и реално за част от хората сумите да дойдат по сметкиет през януари.

„Тези, които са били в неплатена отпуска от 29 октомври до края на ноември, плащанията ще започнат от понеделник за тях. Тези, които са в неплатена отпуска през декември, плащанията за тях ще се опитаме да ги направим преди Нова година, но по-вероятно е да ги получат в началото на януари. Но това е обичайна практика, защото заплатите за ноември се получават в началото на декември, а заплатите за декември в началото на януари.++Правим всичко възможно да плащаме колкото се може по-бързо", заяви Деница Сачева - министър на труда и социалната политика.

Свързани статии
Старт на зимния сезон в Банско В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Липса на квалифицирани кадри в зимните курорти на прага на сезона 100 лв. за преглед по курортите, 700 лв. да ти извадят рибена кост от гърлото Недостиг на персонал и по-високи заплати в курортите в навечерието на сезона Куверти по 200 евро за Нова година по курортите Представиха мерките за зимния сезон пред туристическия бранш От туризма очакват силен зимен сезон Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели
Тагове
зимен сезон курорти пампорово боровец
Коментари

Още от последните новини