Старт на зимния сезон в Банско

Старт на зимния сезон в Банско - E-Burgas.com

На 17 декември Банско открива зимния сезон. Снегът закъснява, температурите в планината са между 5 и 8 градуса, но всички очакват празника и много изненади, предава БГНЕС.

Освен гостите от страната и чужбина, по покана на туристическия бизнес, екипи на двете най-големи телевизии в Израел пристигат в планинския ни курорт, за да снимат филм. По традиция в Бнаско зимният сезон започва със студентския празник. Градът беше препълнен, трудно се намираха места в заведенията. От местния туристически бизнес отчетоха това като добър знак.

Пазарите се отвориха след пандемията, а очакването за ръст на зимните туристи потвърди преди дни и министър Илин Димитров, който е убеден, че страната ни е предпочитана и заради атрактивните цени.

Сериозна е подготовката и за официалното откриване на сезона. Общината ремонтира десетки улици, разшири зоните за паркиране, рехабилитиран беше и пътят към ски зоната. Банско очаква и една от най-големите инвестиции през последните години - изграждането на летище. Компанията е българска и вече има картбланш и терен.

Въпреки че пандемията отмина, в ски зоната ще бъдат запазени всички мерки за сигурност и дезинфекция.

И тази година се очакват километричните опашки от скиори, които са в пъти повече от възможностите на съоръженията.

Празникът в събота, 17 декември, ще започне както и досега - на Бъндеришка поляна, а един от участниците в играта "Ловци на съкровища" ще си тръгне с чисто нов автомобил.


 

Свързани статии
Великден на брега на морето и още нещо Представиха мерките за зимния сезон пред туристическия бранш От туризма очакват силен зимен сезон В условията на пандемия: Старт на Световната купа по ски в Банско Слаб интерес към обектите в Банско за Нова година Вицепремиерът Марияна Николова не откри нарушения в Пампорово И Пампорово откри зимния сезон Банско стартира зимния сезон в условията на локдаун Властта: Ще има зимен сезон, готови ли са курортите Неустоимо предложение от Grand Hotel Bansko & Grand Hotel Sveti Vlas – Black Friday Holiday Deals
Тагове
зимен сезон банско
Коментари

Още от последните новини