Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите

Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите - E-Burgas.com
Архив

Полицията и инспектори от РЗИ-Бургас започват засилени проверки по спазване на противоепидемичните мерки в курортите, показа репортаж на БНТ. Припомняме, че Бургаска област от седмица е в червената зона, а това, което щабът реши на последното си заседание, е да увеличи контрола.

Екипи на полицията и на РЗИ вече са пред заведение в центъра на Созопол, за да проверят спазват ли се мерките. Инспекторът от РЗИ-Бургас д-р Поля Желева обясни в "Денят започва", че е имало две деца, едното от които не е носело правилно маската. Тя каза, че от РЗИ правят проверки и без полицията.

"Управителят трябва да дойде в РЗИ и да ни представи всички документи - как е организирал, какви са правилата в обекта му, има ли имунизиран персонал, няма ли", допълни д-р Желева.

Тя коментира, че в заведението, което проверяват в момента, има дезинфектант без обозначение и най-вероятно се налива от някъде в голямо количество, затова трябва да се провери какво съдържа.

"Отстоянието от масите трябва да е поне метър и половина. В момента е добре, но вечер, когато има пикови моменти, струпване на хора, трябва да има дежурен персонал, който да ограничи това струпване", каза още д-р Желева.

По думите ѝ това е най-големият проблем през целия сезон - неспазването на никаква дистанция. Тя припомни, че във всички закрити обществени места да се носят маски, които покриват основата на носа. При струпване на много хора на открито също трябва да се носи маска.

Проверяват се всички обекти с обществено предназначение. Проверките по курортите продължават, а по данни на РЗИ от началото на лятото на седмица се съставят по около 3 или 4 акта за нарушения.

Свързани статии
Отново протест пред парламента И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Няма да въвеждат допълнителни ковид мерки в Бургаско Дъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица Бургас вече е червената зона, доц. Кунчев идва заради мерките Бум от проверки за спазване на ковид мерките в страната Ето какви са новите мерки, които влизат в сила от днес Мария Нейкова издаде заповед за стриктно спазване на мерките Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели Стойчо Кацаров: Новите мерки може да са от следващата седмица
Тагове
проверки мерки курорти
Коментари

Още от последните новини