От туризма очакват силен зимен сезон

От туризма очакват силен зимен сезон - E-Burgas.com

Новите мерки, които бяха въведени у нас, дават възможност за безплатни тестове в туристическия бранш. Секторът разполага с 4-дневен гратисен период за въвеждане на мерките.

"В това време работодателите могат въведат мерките в цялост. Може би беше по-добре да е малко повече времето, но браншът се готви да прилага мерките. Това е алтернативата на затварянето. Туристическият бранш пострада много и това е на-нежелателният вариант за нас", коментира зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Георгиева уточни, че влизането в страната със сертификат не е нещо ново за чуждестранните туристи. И за спасяването на зимния сезон ще се разчита на българските туристи.

"Очакванията са за добър зимен туристически сезон. Миналата година имахме имало близо 1 млн. туристи, 850 000 от тях са били български", уточни Георгиева.

"Ваксинираните в бранша са около 30%, което е много малко. Надяваме се хората доброволно да изберат да се ваксинират. В крайна сметка това е процес, не може да стане от днес за утре", коментира зам.-министърът.

Секторът ще разчита на безплатните тестове. 

Предстоят срещи с бранша през следващата седмица. На нея ще бъдат обсъдени и парите, които държавата отпуска като подкрепа за бизнеса заради високите цени на тока. 

Свързани статии
Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон Христо Проданов: Руските летовници ще почиват в Турция и Кипър, не у нас Обсъдиха развитието на балнео и спа туризма у нас Заплашен ли е туристическият сезон у нас Кои са красотите на Рила Туристическото министерство ще инвестира в инфлуенсъри ББР ще отпуска нисколихвени кредити за развитие на туризма Огромен ръст на британски туристи в зимните ни курорти Изплащат 70 млн.лв. помощи на туроператори в началото на следващата година
Тагове
Зимен сезон туризъм
Коментари

Още от последните новини