От туризма очакват силен зимен сезон

От туризма очакват силен зимен сезон - E-Burgas.com

Новите мерки, които бяха въведени у нас, дават възможност за безплатни тестове в туристическия бранш. Секторът разполага с 4-дневен гратисен период за въвеждане на мерките.

"В това време работодателите могат въведат мерките в цялост. Може би беше по-добре да е малко повече времето, но браншът се готви да прилага мерките. Това е алтернативата на затварянето. Туристическият бранш пострада много и това е на-нежелателният вариант за нас", коментира зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Георгиева уточни, че влизането в страната със сертификат не е нещо ново за чуждестранните туристи. И за спасяването на зимния сезон ще се разчита на българските туристи.

"Очакванията са за добър зимен туристически сезон. Миналата година имахме имало близо 1 млн. туристи, 850 000 от тях са били български", уточни Георгиева.

"Ваксинираните в бранша са около 30%, което е много малко. Надяваме се хората доброволно да изберат да се ваксинират. В крайна сметка това е процес, не може да стане от днес за утре", коментира зам.-министърът.

Секторът ще разчита на безплатните тестове. 

Предстоят срещи с бранша през следващата седмица. На нея ще бъдат обсъдени и парите, които държавата отпуска като подкрепа за бизнеса заради високите цени на тока. 

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Старт на зимния сезон в Банско Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците
Тагове
Зимен сезон туризъм
Коментари

Още от последните новини