Куверти по 200 евро за Нова година по курортите

Куверти по 200 евро за Нова година по курортите - E-Burgas.com
marica.bg

Малък е процентът на тези, които ще празнуват Нова година зад граница. Само около 60 хиляди ще напуснат страната“, каза пред bTV Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Причината е в цените - те са определено по-високи – между 11 и 17%. Цената в Банско например натиска надолу. Според Драганов за празнуване на Нова година в курорт семействата трябва да си подготвят около 200 лева или евро на вечер, за да празнуват. В социалните мрежи се разпространи снимка от известен спа хотел във Велинград, който предлага пакет от нощувки за 8000 лева по Нова година. „За тази сума двама души могат да отидат на Малдивите за една седмица“, призна Драганов. Той коментира, че цената се дължи на и на търсенето, като тези хотели вече са пълни, като често се плащат като фирмен разход.

Най-скъпото посрещане на Нова година в света е в Лас Вегас и е на стойност 200 хиляди долара.

На въпрос дали има измамни оферти, Драганов каза, че ако хората си направят резервация от познати и добре утвърдени портали за почивки, тогава няма повод за притеснение.

 

Свързани статии
В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Липса на квалифицирани кадри в зимните курорти на прага на сезона 100 лв. за преглед по курортите, 700 лв. да ти извадят рибена кост от гърлото Недостиг на персонал и по-високи заплати в курортите в навечерието на сезона Празничната онлайн програма на Община Бургас продължава в новогодишните празници Посрещаме Нова година с концерти в цялата страна Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели Инспекцията на труда засилва проверките по морето Отново ще разчитаме на родни туристи и през 2021
Тагове
Нова година куверти курорти
Коментари

Още от последните новини