Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели

Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели - E-Burgas.com

Повече от 330 хотела и места за настаняване са подпомогнати по програмата „Отново заедно". Те се намират както по Черноморието, така и в планински населени места и курорти. Учениците, пътуващи по програмата са отсядали основно в три-звездни места за настаняване, като те са общо 149.

Следвани са от хотелите с две звезди - 100, а тези с четири звезди са 83. Сред избраните за ученическите лагери места за настаняване има и 5 звездни хотели. Сред предпочитаните дестинации за ваканциите са Китен, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Банско, Приморско. Има групи, посетили Несебър, Пампорово, Свети Влас, Шкорпиловци, Боровец, Царево, Чепеларе, Трявна и др.

До момента общо одобрените училища, които са кандидатствали по програмата, са 769, включващи 20 900 ученици и 2178 учители. Изразходените средства са 11,183 млн. лв. Предвиденото финансиране по мярката е 15 млн. лв., които се отпускат от националния бюджет.

Програма „Отново заедно" е насочена към подпомагане на туристическия бранш за преодоляване на последиците от пандемията и възстановяването му от кризата. Резултатите до момента показват, че заложените цели се постигат и ефектът от нея е осезаем. Заради променящата се епидемична обстановка и с грижа за здравето на децата, в началото на седмицата Министерството на образованието и науката обяви, че спира приемането на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно".

Средствата, предвидени за мярката, които все още не са използвани, остават, за да бъдат изразходени в подкрепа на туристическия сектор.

Свързани статии
Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем Расте недоволството на хотелиерите по Южното Черноморие Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат КЗП: Пазарът и туризмът се съживяват Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци 25% от заведенията загубили битката с пандемията Хотелиери: Засега резервациите по Черноморието вървят добре Недостиг на персонал и по-високи заплати в курортите в навечерието на сезона До 31 май украинските бежанци трябва да напуснат хотелите по Черноморието Отличиха най-добрите фирми от Бургас и региона за 2021 г на бляскава церемония (Снимки)
Тагове
хотели курорти бизнес
Коментари

Още от последните новини