Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели

Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели - E-Burgas.com

Повече от 330 хотела и места за настаняване са подпомогнати по програмата „Отново заедно". Те се намират както по Черноморието, така и в планински населени места и курорти. Учениците, пътуващи по програмата са отсядали основно в три-звездни места за настаняване, като те са общо 149.

Следвани са от хотелите с две звезди - 100, а тези с четири звезди са 83. Сред избраните за ученическите лагери места за настаняване има и 5 звездни хотели. Сред предпочитаните дестинации за ваканциите са Китен, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Банско, Приморско. Има групи, посетили Несебър, Пампорово, Свети Влас, Шкорпиловци, Боровец, Царево, Чепеларе, Трявна и др.

До момента общо одобрените училища, които са кандидатствали по програмата, са 769, включващи 20 900 ученици и 2178 учители. Изразходените средства са 11,183 млн. лв. Предвиденото финансиране по мярката е 15 млн. лв., които се отпускат от националния бюджет.

Програма „Отново заедно" е насочена към подпомагане на туристическия бранш за преодоляване на последиците от пандемията и възстановяването му от кризата. Резултатите до момента показват, че заложените цели се постигат и ефектът от нея е осезаем. Заради променящата се епидемична обстановка и с грижа за здравето на децата, в началото на седмицата Министерството на образованието и науката обяви, че спира приемането на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно".

Средствата, предвидени за мярката, които все още не са използвани, остават, за да бъдат изразходени в подкрепа на туристическия сектор.

Свързани статии
Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Водещи американски IT компании представиха възможности с местния бизнес Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Нови отличия за бизнеса в Бургас Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Липса на квалифицирани кадри в зимните курорти на прага на сезона
Тагове
хотели курорти бизнес
Коментари

Още от последните новини