В сезона на чревните инфекции: Бургас остана без гастроентеролози

В сезона на чревните инфекции: Бургас остана без гастроентеролози - E-Burgas.com

Посещение при специалист може да бъде запазено най-рано в края на август или началото на септември 

Бургас остана без гастроентеролози и то точно в разгара на лятото, когато е сезонът на чревните инфекции.

За неприятният проблем алармира наш читател, на когото се е наложило да потърси лекарска помощ, но опитите му ударили на камък.

"Обиколих четири болници в Бургас, пробвах и на частно, но никъде не можах да намеря гастроентеролог. Повечето са в отпуска, а на други места просто няма такова отделение и използват услугите на гостуващ лекар, който обаче ще бъде най-рано в Бургас на 20-ти август. Не е нормално в един морски град по време на сезона, когато това е най-често срещаното заболяване по плажовете, да няма специалист, който да те прегледа" сподели авторът на сигнала. 

Наша проверка показа, че в действителност мисията да се запази час за гастроентеролог в момента е невъзможна. В платформите за онлайн резервация при специалист най-ранните дати са в началото на месец септември, а от повечето болници отговорят, че лекарите в момента са в отпуска и ще се завърнат в края на август месец.

Не е изключено една част от специалистите на частно да са се ориентирали по морските курорти през лятото, където всяка седмица се разболяват стотици туристи. 

В същото време чревните инфекции през лятото изобщо не са за подценяване. Острата диария и повръщането може да причинят сериозен дискомфорт, а дори и обезводняване, което да налага болнично лечение. За стомашните проблеми може да има вирусни и бактериални причинители, които се срещат най-вече през лятото заради високите температури, яденето на открито и къпането в море или басейн. 

Свързани статии
Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас Община Бургас търси да назначи училищни лекари Ето кои са отличените от кмета медицински специалисти в Бургас (Снимки) БЛС: Личните лекари са намалели наполовина през последните 20 години Коронавирусът остави над 50 хиляди българи без личен лекар Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари Все още не изписват безплатни ковид лекарства Отличиха най-добрите бургаски лекари (Снимки) Лекари искат пълен локдаун: Изнемогваме, хора умират в линейките Николов вдигна заплатите на медиците в общинксото здравеопазване
Тагове
лекари гастроентеролози
Коментари