В сезона на чревните инфекции: Бургас остана без гастроентеролози

В сезона на чревните инфекции: Бургас остана без гастроентеролози - E-Burgas.com

Посещение при специалист може да бъде запазено най-рано в края на август или началото на септември 

Бургас остана без гастроентеролози и то точно в разгара на лятото, когато е сезонът на чревните инфекции.

За неприятният проблем алармира наш читател, на когото се е наложило да потърси лекарска помощ, но опитите му ударили на камък.

"Обиколих четири болници в Бургас, пробвах и на частно, но никъде не можах да намеря гастроентеролог. Повечето са в отпуска, а на други места просто няма такова отделение и използват услугите на гостуващ лекар, който обаче ще бъде най-рано в Бургас на 20-ти август. Не е нормално в един морски град по време на сезона, когато това е най-често срещаното заболяване по плажовете, да няма специалист, който да те прегледа" сподели авторът на сигнала. 

Наша проверка показа, че в действителност мисията да се запази час за гастроентеролог в момента е невъзможна. В платформите за онлайн резервация при специалист най-ранните дати са в началото на месец септември, а от повечето болници отговорят, че лекарите в момента са в отпуска и ще се завърнат в края на август месец.

Не е изключено една част от специалистите на частно да са се ориентирали по морските курорти през лятото, където всяка седмица се разболяват стотици туристи. 

В същото време чревните инфекции през лятото изобщо не са за подценяване. Острата диария и повръщането може да причинят сериозен дискомфорт, а дори и обезводняване, което да налага болнично лечение. За стомашните проблеми може да има вирусни и бактериални причинители, които се срещат най-вече през лятото заради високите температури, яденето на открито и къпането в море или басейн. 

Свързани статии
Лекари искат пълен локдаун: Изнемогваме, хора умират в линейките Николов вдигна заплатите на медиците в общинксото здравеопазване Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест Над 53% от лекарите у нас са ваксинирани Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори Млади специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас Омбудсманът: Над 70 хил. българи са без личен лекар От 1 юни ще се издават само електронни рецепти Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплата Лекари настояват за ново разпределение на ваксините
Тагове
лекари гастроентеролози
Коментари

Още от последните новини