Ето кои са отличените от кмета медицински специалисти в Бургас (Снимки)

Ето кои са отличените от кмета медицински специалисти в Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов поздрави медицинските специалисти от общинското детско и училищно здравеопазване, социалните центрове и домовете за хора с увреждания по повод професионалния им празник.

„Това са нашите медицински сестри. Те се грижат и за децата ни в яслите, детските градини и училищата, в социалните центрове и домовете за хора с увреждания. Работата им често остава в сянка, те по-рядко получават благодарности, но без тях, както без санитарите, рехабилитаторите и всички заети в здравните грижи, не е възможно съществуването на нито едно лечебно, общинско или социално заведение. С огромна благодарност им пожелавам да са здрави, защото всички ние имаме нужда от тях“, сподели кметът Николов.

На събитието, посветено на медицинските сестри в Ченгене скеле, бяха отличени 10 от най-изявените през последната година медицински сестри и специалисти по здравни грижи.

Ето имената на отличените:

Павлина Дечева - Детска ясла № 1 „Бургаско детство“

Ирина Вълева - Детска ясла № 5 „Щурче“

Веса Кенова - Професионална гимназия по компютърни технологии и иновации

Руска Захариева - Детска градина „Калинка“ - филиал

Христина Миндова - ОУ „Васил Априлов“

Мария Желева - ДГ „Звънче“

Красимира Георгиева - СУ „Добри Чинтулов“ и СУ „Йордан Йовков“

Екатерина Христова - ДГ „Звездица“

Татяна Георгиева - ДГ „Райна Княгиня“

Емилия Господинова-Енчева - ДГ „Калина Малина“ и ОУ „Хр. Ботев“ - кв. „Ветрен“

Галерия
Свързани статии
Бургазлии за пример отново бяха отличени на Никулден (Снимки) Стана ясно кои бургазлии ще бъдат отличени на Никулден Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас Бележити художници бяха отличени в Бургас (Снимки) Община Бургас търси да назначи училищни лекари БЛС: Личните лекари са намалели наполовина през последните 20 години Коронавирусът остави над 50 хиляди българи без личен лекар Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари Все още не изписват безплатни ковид лекарства Отличиха най-добрите бургаски лекари (Снимки)
Тагове
лекари отличия
Коментари

Още от последните новини