Все още не изписват безплатни ковид лекарства

Все още не изписват безплатни ковид лекарства - E-Burgas.com

"Доста от пробите на симптомни хора, които назначих вчера, са отрицателни, не мога да разбера какво се случва. При други вируси обаче симптомите отшумяват след 1-2 дни, а тук протрахират и към третия ден, дори и при първи отрицателен тест, тогава излизат положителни тестове". Това каза пред bTV д-р Георги Миндов, председател на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари. 
 
Той добави, че важното в момента е да не се допуска препълването на болниците. Д-р Миндов допълни, че към днешна дата личнитe лекари не изписват безплатни лекарства за COVID-19 и отбеляза, че днес трябва да се проведе среща по темата с НЗОК. "Това обаче не са лекарства за лечение на COVID-19, а лекарства за лечение на усложненията на COVID-19. За лек и умерен коронавирус нито един от тези медикаменти не може да се използва", обясни той.
 
Д-р Миндов коментира и казуса със споровете между БЛС и НЗОК и призивите за оставка на управителя на Здравната каса д-р Петко Салчев. "Трябва да се види колко са неусвоените пари по бюджет - около 240 млн. лева по първоначални данни и да се изработи методика при кого да отидат. Идеята е справедливо да бъдат разпределени тези средства на база извършен труд", обясни той.

 

Свързани статии
Предупредиха за недостиг на близо 300 лекарства у нас Проф. Илко Гетов: Хапчетата срещу ковид вероятно ще бъдат доставени в началото на 2022 Ръст на цените на лекарствата с 11% Хванаха дилър на медикаменти със стока за 100 бона на границата с Турция (Снимки) Общопрактикуващи лекари: Коронавирусът не е основание за назначаване на антибиотици 80% личните лекари все още не могат да издават направления за PCR Мощна спекула и пазар на черно на медикаменти тресе фейсбук, майки се превърнаха в дилъри Костадин Ангелов: Няма недостиг на медикаменти, има повишено търсене Започват проверки за липса на лекарства в болниците и аптеките В Бургас осигуряват безплатни лекарства за бедните, приемат заявления по e-mail
Тагове
лекарства лични лекари
Коментари

Още от последните новини