Лекари искат пълен локдаун: Изнемогваме, хора умират в линейките

Лекари искат пълен локдаун: Изнемогваме, хора умират в линейките - E-Burgas.com
Снимка: Sofia Photo Agency

Ситуацията пред кабинетите на личните лекари е трагично. За нас е кошмар. Изнемогваме. Трябва да бъде въведен пълен локдаун в София, ако искаме да оживеем и да не даваме повече жертви. Легловата база е почти запълнена. Хора почиват в линейките. Не трябва да допускаме ситуацията от миналата есен. Това заяви по БНТ д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на столичните общопрактикуващи лекари. 

Коментарът му идва на фона на усложняващата се епидемична ситуация в страната. Лечебните заведения в столицата са под силен натиск, а интензивните легла в големите болници свършват. От днес в УМБАЛСМ “Пирогов” разкриват допълнителни реанимационни легла. От 14 октомври в София влизат в сила по-строги мерки.

"Въобще не трябва да си играем на мерки, мерчици и ковид зони. Трябва да бъде въведен пълен локдаун на абсолютно всичко. Трябва да стиснем зъби, да не даваме повече жертви и да не умират хора в линейките като в предишната вълна, която дори я задминахме", настоя Георги Миндов.

За проблеми с така наречените COVID зони продължават да алармират лекарите. Те бяха разкрити, за да облекчат джипитата, но на практика не функционират. 

“Трагично е положението и никои не трябва да си прави някакви други сметки”, посочи д-р Миндов.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
лекари ковид локдаун
Коментари

Още от последните новини