БЛС: Личните лекари са намалели наполовина през последните 20 години

БЛС: Личните лекари са намалели наполовина през последните 20 години - E-Burgas.com

За около 20 г. броят на личните лекари намаля наполовина. Трябва да помислим как да подкрепим този капацитет. Това заяви в студиото на bTV председател на Управителния съвет на Български лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров. 

„Основното, което отличава общопрактикуващите лекари от другите, е това, че те се занимават с продължително лечение и наблюдение на совите пациенти. Те не са медици на инцидентните случаи. Инцидентните случаи в родната медицина са, когато не ме на родното си място и трябва да потърсим неотложна помощ. Когато не сме в населеното си място е много трудно да намерим към кого да се обърнем", добави той. 

Маджаров допълни, че БЛС е излязъл с писмо до всички страни по темата - и към доц. Тонев (б.р. председател на здравната комисия в НС) и към Сдруженията на общопрактикуващите лекари, което призовава следващата седмица да се направи първата среща на работна група, където да се обсъди идеята (б.р. посещаването на повече от един общопрактикуващ лекар). 
 

Свързани статии
Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас Община Бургас търси да назначи училищни лекари Ето кои са отличените от кмета медицински специалисти в Бургас (Снимки) Коронавирусът остави над 50 хиляди българи без личен лекар Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари Все още не изписват безплатни ковид лекарства Отличиха най-добрите бургаски лекари (Снимки) Лекари искат пълен локдаун: Изнемогваме, хора умират в линейките Николов вдигна заплатите на медиците в общинксото здравеопазване В сезона на чревните инфекции: Бургас остана без гастроентеролози
Тагове
лекари лични лекари
Коментари

Още от последните новини