Отличиха най-добрите бургаски лекари (Снимки)

Отличиха най-добрите бургаски лекари (Снимки) - E-Burgas.com

Тази церемония е знак и жест на внимание за грижите и усилията на бургаските лекари. Благодаря ви за безсънните нощни дежурства, човещината, професионализма и саможертвата в името на опазването на здравето и живота на нашите съграждани. Това сподели кметът Димитър Николов на тържествена церемония днес в сградата на Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", където бяха връчени вторите Годишни награди "Лекар на Бургас" 2021.

Инициативата бе посветена изцяло на развитието и утвърждаването на бургаското здравеопазване и на лекарите, които тази година придобиха научна степен или клинична специалност.

„През последните години имаме удоволствието да наблюдаваме развитието на академичното здравеопазване на Бургас и лекарите, които тази година придобиха специалности и тези, които се хабилитираха и преподават в нашите факултети са доказателство за това. Надявам се и на следващи крачки в развитието на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, защо не на бъдещ факултет по дентална медицина или по фармация“, допълни още кметът Димитър Николов.

Присъстващите медици и преподаватели в аулата на Медицинския факултет поздрави и ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – проф. д-р Магдалена Миткова.

„Голяма част от лекарите тук, са вече преподаватели в нашия университет. Благодаря Ви за грижите, които полагате към нашите студенти и за тези към гражданите на Бургас. Благодаря на младото попълнение асистенти в нашия университет и очаквам още следващата година петима от тях също да защитят докторски дисертации и нови хабилитации. След три години и ние ще имаме възможност за акредитация на докторантури“, разказа проф. Миткова.

В Деня на Свети Иван Рилски и професионален празник на българския лекар - 19 октомври, бяха отличени четирима лекари, които тази година придобиха научна степен – началникът на клиника по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас д-р Валентин Василев и д-р Николай Димитров - началник на Клиниката по кардиология на МБАЛ „Сърце и Мозък“ в Бургас и Плевен, които станаха професори и д-р Ася Консулова-Кирова от КОЦ – Бургас и д-р Светлин Недков Цонев от УМБАЛ „Дева Мария“, които станаха доценти.

Цели 19 бургаски лекари бяха наградени по време на церемонията за това, че през годината са придобили специалност. Те са от почти всички болнични заведения в Бургас – УМБАЛ Бургас, ЦСМП – Бургас, СОБАЛ Бургас, УМБАЛ „Дева Мария“, УМБАЛ „Сърце и мозък“ и МБАЛ „Бургасмед“.

Организатори на Годишните награди „Лекар на Бургас“ са Община Бургас и Медицински факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Ето и кои са отличените:

Лекари, придобили научна степен през настоящата година:

1. Проф. д-р Валентин Константинов Василев – начални на клиника по съдова хирургия, УМБАЛ-Бургас

2. Проф. д-р Николай Димитров, д.м.н. - началник на Клиниката по кардиология на МБАЛ „Сърце и Мозък“ Бургас и Плевен - придобил професура, УМБАЛ „Сърце и мозък“

3. Доц. д-р Ася Андрианова Консулова-Кирова – Специалностите й са: "Вътрешни болести" и "Медицинска онкология". Доцентурата е защитена на 17.03.2021 г. и е за "Вътрешни болести", КОЦ – Бургас

4. Доц. д-р Светлин Недков Цонев - защитил научна степен доцент, УМБАЛ „Дева Мария“

Лекари, придобили специалност през настоящата година:

УМБАЛ Бургас

1. Д-р Анна Димитрова Ковачева – лекар, нервни болести, Отделение по нервни болести

2. Д-р Милена Янкова Василева – лекар, педиатрия, Първо детско отделение по педиатрия

3. Д-р Светослав Кирилов Тодоров – координатор медицинска дейност, с придобита специалност „Неврохирургия“

4. Д-р Александър Мартинов Мартинов – лекар, ортопедия и травматология, Отделение по ортопедия и травматология

5. Д-р Радослава Иванова Чапанова – лекар, нервни болести, Отделение по нервни болести

6. Д-р Павел Лъчезаров Минев – лекар, образна диагностика, Отделение по образна диагностика

7. Д-р Златка Симеонова Чолакова – лекар, урология, Отделение по урология

8. Д-р Радослав Деянов Петков – лекар, инфекциозни болести, Отделение по инфекциозни болести

9. Д-р Кристилина Николаева Илиева – лекар, Началник на отделение по ендокринология и болести на обмяната

10. Д-р Пролет Георгиева Паздерова – лекар, кожни и венерически болести, Отделение по кожни и венерически болести

ЦСМП-Бургас

1. Д-р Янко Кирилов Тодоров – лекар, Обща медицина

СОБАЛ-Бургас

1. Д-р Константина Григорова Кънчева-Бандрамалиева - специалност Очни болести

2. Д-р Гергана Борисова Миланова - специалност Очни болести

МБАЛ „Бургасмед“

1. Д-р Симеон Петров Печев - направление Хирургия

2. Д-р Елена Грицкевич - направление Обща медицина

УМБАЛ „Сърце и мозък“

1. Д-р Владислав Богданов - придобил специалност по анестезиология

УМБАЛ „Дева Мария“

1. Д-р Тинка Красимирова Арнаудова-Коева – Хирургия

2. Д-р Руси Георгиев Русев – Кардиология

3. Д-р Кристиян Валентинов Василев – Урология

Галерия
Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици Бележит пулмолог ще преглежда безплатно в Поморие Увеличават заплатите в центровете за Спешна помощ Отново насилие над медик: Пациент удари медицинска сестра докато му помага Учени от цял свят идват в Бургас на симпозиум по биомедицина Проф. Миткова: Медицинският факултет в Бургас ще се превърне в емблема (Снимки) Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас Увеличават заплатите на медицинските лица в бургаските ясли Община Бургас търси да назначи училищни лекари
Тагове
лекари медици
Коментари

Още от последните новини