В Поморие организират безплатни дерматологични прегледи

В Поморие организират безплатни дерматологични прегледи - E-Burgas.com

Дълго чакана ваканция, слънце, пясък, море, незабравими мигове, а как се отразява това на кожата ни?

Ракът на кожата е най-често срещаният вид рак в световен мащаб. Рискови фактори са слънчево изгаряне и/ или хронично прекомерно излагане на слънчевите UV лъчи, които навлизат в кожата и я увреждат с течение на времето. Новообразуванията се появяват на места, изложени най-често на UVA и UVB лъчи като лицето, врата, гърба и крайниците. Най-често се среща при хора над 50-годишна възраст, но всеки може да бъде засегнат. Предпазването от слънцето трябва да започне от ранна детска възраст, защото изследванията показват, че слънчевите изгаряния в детството увеличават риска от рак на кожата в зряла възраст.

Ракът на кожата е една от лечимите форми на рак, с много добро последващо възстановяване при ранна диагностика и своевременно лечение. Въпреки това, осведомеността на обществото за симптомите на рак на кожата е много ниска, което означава, че възможностите за ранното му откриване и успешно лечение могат да бъдат пропуснати.

През м. юли 2022 г. дерматологични лаборатории Avène организират мобилни точки за проверка на съмнителните образувания по кожата (бенки).  Avène Дермопатрулът ще даде възможност на всички желаещи да получат безплатна консултация и съвети от дерматолог. Кампанията има за цел навременна диагностика, превенция и повишаване на информираността относно възможните вреди от слънцето, както и полезни съвети за избора на слънцезащита.

В Поморие безплатните прегледи ще се извършват на 21.07.2022 г. /четвъртък/ от 11 до 17 часа в кв. Св. Георги, до паркинга пред хотел Хелиос.

Свързани статии
Поморийци също отбелязаха тържествено 22 септември (Снимки) Поморие подпомага пострадалите карловски села с 10 хил. лв. Хиляди бургаски деца бяха прегледани безплатно по общинска програма От днес паркингът пред общината в Поморие е безплатен Започва 13-то издание на емблематично събитие в Поморие „Бургасмед“ с безплатни профилактични прегледи за ученици Ключов паркинг в Поморие вече е безплатен Част от платените паркинги в Поморие стават безплатни КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси в УМБАЛ-Поморие Септември в Поморие започва с 64-то издание на "Яворови дни"
Тагове
поморие прегледи
Коментари

Още от последните новини