В Поморие организират безплатни дерматологични прегледи

В Поморие организират безплатни дерматологични прегледи - E-Burgas.com

Дълго чакана ваканция, слънце, пясък, море, незабравими мигове, а как се отразява това на кожата ни?

Ракът на кожата е най-често срещаният вид рак в световен мащаб. Рискови фактори са слънчево изгаряне и/ или хронично прекомерно излагане на слънчевите UV лъчи, които навлизат в кожата и я увреждат с течение на времето. Новообразуванията се появяват на места, изложени най-често на UVA и UVB лъчи като лицето, врата, гърба и крайниците. Най-често се среща при хора над 50-годишна възраст, но всеки може да бъде засегнат. Предпазването от слънцето трябва да започне от ранна детска възраст, защото изследванията показват, че слънчевите изгаряния в детството увеличават риска от рак на кожата в зряла възраст.

Ракът на кожата е една от лечимите форми на рак, с много добро последващо възстановяване при ранна диагностика и своевременно лечение. Въпреки това, осведомеността на обществото за симптомите на рак на кожата е много ниска, което означава, че възможностите за ранното му откриване и успешно лечение могат да бъдат пропуснати.

През м. юли 2022 г. дерматологични лаборатории Avène организират мобилни точки за проверка на съмнителните образувания по кожата (бенки).  Avène Дермопатрулът ще даде възможност на всички желаещи да получат безплатна консултация и съвети от дерматолог. Кампанията има за цел навременна диагностика, превенция и повишаване на информираността относно възможните вреди от слънцето, както и полезни съвети за избора на слънцезащита.

В Поморие безплатните прегледи ще се извършват на 21.07.2022 г. /четвъртък/ от 11 до 17 часа в кв. Св. Георги, до паркинга пред хотел Хелиос.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие
Тагове
поморие прегледи
Коментари

Още от последните новини