МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник

МБАЛ

Поради увеличаването на случаите на грип и остри респираторни заболявания сред учениците и децата в предучилищна възраст в региона на Бургас, МБАЛ „Бургасмед“ обявява от 24 януари до края на март безплатни профилактични прегледи в Детския неотложен кабинет, които ще се извършват всеки вторник от 12:00 до 14:00ч. За безплатните прегледи е задължително предварително запазването на час  директно на регистратурата на „Бургасмед“ или на телефони 0892 222 525 и 0892 222 800.

Д-р Христо Иванов, началник на Детско отделение в МБАЛ "Бургасмед" отправя съвет към родителите, ако детето им не се чувства добре и вдигне температура, усеща болки в тялото, или гърлото му се зачерви - да не изчакват, а да направят консултация с лекар, защото и леките неразположения могат да дадат усложнения. Той също препоръчва учениците да ползват маски в градския транспорт и в помещения, където се събират много хора. Педиатърът припомня, че личната хигиена е много важна за предпазването от вирусни инфекции и призовава родителите да приучават децата често да мият ръцете си.

Свързани статии
Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Четири дни безплатни прегледи в МБАЛ-Поморие Извършиха безплатни очни прегледи на поморийските първокласници Бележит пулмолог ще преглежда безплатно в Поморие Безплатни кардиологични и ревматологични прегледи в Поморие В Бургас започва нова профилактична програма за стоматологични прегледи на първолаците Хиляди бургаски деца бяха прегледани безплатно по общинска програма „Бургасмед“ с безплатни профилактични прегледи за ученици „Бургасмед“ вече има детски неотложен кабинет Безплатни гинекологични прегледи в Бургас през август
Тагове
бургасмед прегледи
Коментари

Още от последните новини