В Бургаско запукаха нарушителите на мерките със 100 акта на ден

В Бургаско запукаха нарушителите на мерките със 100 акта на ден - E-Burgas.com
Снимка novini.bg

100 акта само за вчерашния ден в областта. Толкова са санкционираните недисциплинирани граждани, които не спазват мерките срещу коронавируса и са имали нещастието да бъдат засечени от проверяващи полицаи. Това заяви директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Радослав Сотиров.

Тоя заяви, че постоянно получават сигнали за струпвания на хора на едно място около блоковете, градинките или магазините и затова проверките са засилени.

„По отношение на посещението на търговски обекти има инструкции, издадени от министъра на здравеопазването от 25 март, с които се възлага самите управители да създадат организация да не допускат струпване на лица. В тази инструкция е визирано, че на едно лице се пада между 10-15 кв. м. площ. Така че, ангажиментът и отговорността е на самите управители на търговските обекти“, сподели ст. комисар Сотиров.

С оглед на предстоящите празници ще започнем именно такава контролна дейност, съвместно с РЗИ и представители на общината за спазване на тези мерки. Днес ще има такава проверка в голяма търговска верига.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден БАБХ засили проверките дни преди Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Граничари от Бургаско са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика с мигранти Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион
Тагове
проверки актове нарушители мерки
Коментари

Още от последните новини

Светът
В Бургаско запукаха нарушителите на мерките със 100 акта на ден - E-Burgas.com

TikTock

Светът
В Бургаско запукаха нарушителите на мерките със 100 акта на ден - E-Burgas.com

Африка