Удължават срока за плащане на битовия ток

Удължават срока за плащане на битовия ток  - E-Burgas.com
Снимка: 24 Часа

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова представи допълнителни мерки в помощ на потребителите на електроенергия във връзка с извънредното положение. 

"От днес срокът за плащане е удължен от 20 на 30 дни за битовите потребители", каза Петкова. Финансовата система на енергетиката в частта електроенергията е стабилна, съобщи още тя. Заповедта ще бъде изпратена и на трите електроразпределителни предприятия, на Комисията за енергийно и водно регулиране и на Националната електрическа компания.

Новите промени в сроковете са обосновани от подробен анализ на финансовите параметри, за да има сигурност, че системата няма да има ликвиден проблем при разсрочване на плащанията от страна на битовите потребители, предаде Нова Тв.

Петкова посочи, че 70% от хората са си платили до момента сметките за ток и призова за безконтактно плащане, като увери, че офисите за плащане на ЕРП-тата се дезинфекцират стриктно.

По нейни думи в страната няма потребители, на които да е спряна електроенергията поради неплащане на услугата.

Свързани статии
Акция срещу ментетата в Слънчев бряг, иззеха хиляди чанти и дрехи Правителството търси начини как да овладее скока на цената на тока Крайният срок за изготвяне на технически паспорти на сградите е краят 2022 година Без ток заради снега в Бургаско са Сарафово и няколко села 26 населени места продължават да са без ток В Бургаско ще могат да си следят разхода на ток по време на празниците Националният омбудсман алармира: Частни съдебни изпълнители запорират пенсии Безплатно автокино пред Догансарай довечера Унгария ще строи газопровод, който ще е продължение на „Турски поток” Предлагат намаляване на цените на парното и топлата вода, за Бургас с 16,4%
Тагове
сметки ток срок
Коментари

Още от последните новини