Удължават срока за плащане на битовия ток

Удължават срока за плащане на битовия ток  - E-Burgas.com
Снимка: 24 Часа

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова представи допълнителни мерки в помощ на потребителите на електроенергия във връзка с извънредното положение. 

"От днес срокът за плащане е удължен от 20 на 30 дни за битовите потребители", каза Петкова. Финансовата система на енергетиката в частта електроенергията е стабилна, съобщи още тя. Заповедта ще бъде изпратена и на трите електроразпределителни предприятия, на Комисията за енергийно и водно регулиране и на Националната електрическа компания.

Новите промени в сроковете са обосновани от подробен анализ на финансовите параметри, за да има сигурност, че системата няма да има ликвиден проблем при разсрочване на плащанията от страна на битовите потребители, предаде Нова Тв.

Петкова посочи, че 70% от хората са си платили до момента сметките за ток и призова за безконтактно плащане, като увери, че офисите за плащане на ЕРП-тата се дезинфекцират стриктно.

По нейни думи в страната няма потребители, на които да е спряна електроенергията поради неплащане на услугата.

Свързани статии
Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години Без ток заради ремонти на електропроводи в общината, ето къде ще има смущения Ръст на продажбите на автомобили в ЕС и у нас Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Включете се във фотоконкурса "Добре с природата" и спечелете награда Част от Бургас осъмна без ток Енергийният министър: Няма да има режим на тока у нас Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората Търсят кръв за детето, ударено от волтова дъга в Бургас Къмпинг „Каваци“ остана без ток, местните притеснени от кражби
Тагове
сметки ток срок
Коментари

Още от последните новини