Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората

Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората - E-Burgas.com

Всяко драстично увеличение на цената на газа може доведе до скок на всички останали цени. Днес е важен ден, защото изтича срокът на мораториума. Днес е крайният срок, в който топлофикационните и електроразпределителните дружества внасят своите прогнозни искания за евентуално увеличение на цените. Това заяви в студиото на bTV омбудсманът Диана Ковачева.

Много е важна ролята на КЕВР, защото те трябва да използват всички законови инструменти, защото цената на тока, на парното, на водата трябва да бъдат социално поносими, добави тя.

Според омбудсмана е важно в законодателството да бъде регламентирано понятието „енергийна бедност“, защото, по думите й, в момента е много тесен кръгът на хората, които получават енергийни помощи, а е очевидно, че повече хора имат нужда от подкрепа.

Свързани статии
КЗП: Високите цени са нелоялна търговска практика Омбудсманът: Не е справедливо мобилните оператори да вдигат цените Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години Цените на храните отново се вдигат Стана ясно кои бургазлии ще бъдат отличени на Никулден Цените на елхите също скочиха По-високата цена на газа влиза в сила
Тагове
газ ток парно скок цени омбудсман
Коментари

Още от последните новини