Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората

Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората - E-Burgas.com

Всяко драстично увеличение на цената на газа може доведе до скок на всички останали цени. Днес е важен ден, защото изтича срокът на мораториума. Днес е крайният срок, в който топлофикационните и електроразпределителните дружества внасят своите прогнозни искания за евентуално увеличение на цените. Това заяви в студиото на bTV омбудсманът Диана Ковачева.

Много е важна ролята на КЕВР, защото те трябва да използват всички законови инструменти, защото цената на тока, на парното, на водата трябва да бъдат социално поносими, добави тя.

Според омбудсмана е важно в законодателството да бъде регламентирано понятието „енергийна бедност“, защото, по думите й, в момента е много тесен кръгът на хората, които получават енергийни помощи, а е очевидно, че повече хора имат нужда от подкрепа.

Свързани статии
Експерт: Почивката по морето ще е с 40% по-скъпа това лято Сезонът по морето започва: Цената на цацата и бирата с 10-15% нагоре Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин ЕС заседава за руския петрол утре ВиК планира повишение цената на водата Експерти прогнозират ръст в цената на газа Енергийният министър: Няма да има режим на тока у нас Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Сянката на плажа - от 5 до 40 лв., скача цената и на бирата и цацата
Тагове
газ ток парно скок цени омбудсман
Коментари

Още от последните новини