Удължават с три месеца мярката 60 на 40, ето как да кандидатствате

Удължават с три месеца мярката 60 на 40, ето как да кандидатствате - E-Burgas.com

Антикризисната мярка 60/40 се удължава с още три месеца. Едновременно с това се облекчават изискванията към бенефициентите. По нея вече могат да кандидатстват за компенсация и работодатели, които не са преустановили дейност.

Агенцията по заетостта ще изплаща по тази процедура компенсация за работници и служители, осигурени във всички икономически сектори, с изключение на селско, горско и рибно стопанство, финансови и застрахователни дейности, държавно управление и образование, хуманно здравеопазване и социална работа, дейности на екстериториални организации и служби.

Осигурителният доход, който се възприема за база за изчисляване на компенсациите, е за месец май 2020 г. и ще се предоставя за период до 3 месеца, считано от 1 юли до 30 септември.

Работодатели, които вече са ползвали досегашната мярка 60/40, получават възможност да продължат да го правят през следващите 3 месеца и след като са възобновили дейността си.

За повече информация и кандидатстване:

https://www.az.government.bg/pages/pms-151/.

Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза Удължиха ковид мерките в цялата страна Експерти обясниха сценариите за енергийната ни сигурност Още осем области връщат ковид мерките Икономисти: Европа я чака тежка криза след ноември, не можем да спрем инфлацията Коалицията обсъжда антикризисните мерки заради високата инфлация Мика Зайкова: Инфлацията у нас ще достигне 20% 25% от заведенията загубили битката с пандемията
Тагове
мерки криза пандемия
Коментари

Още от последните новини