Мика Зайкова: Инфлацията у нас ще достигне 20%

Мика Зайкова: Инфлацията у нас ще достигне 20% - E-Burgas.com

Няма да има дизел или бензин по-евтин от 5-6 лв., при ембарго над петрола, добави тя

Инфлацията у нас ще достигне 20%. Това прогнозира икономическият експерт Мика Зайкова в студиото на NOVA. По думите ѝ страната ни не се е отказала от руския газ, а от евтиното руско синьо гориво.

„Сегашните цени са нищо, в сравнение с това, което ни очаква от 10 май нататък. Как цената на газа ще стане по-ниска, когато има посредник”, попита тя.

Относно ембаргото върху руския петрол Зайкова подчерта, че няма да има дизел или бензин по-евтин от 5-6 лв.

„57% от запасите на газ са в Русия, а 48% от петрола са пак там. Русия и Саудитска Арабия, специално за петрола, са страните с най-висок добив. Да откъснеш това нещо и да го махнеш - няма с какво да го замениш”, добави експертът.

Свързани статии
Цената на хляба може да достигне 3 лв. Прогноза: Българските картофи ще поскъпнат двойно Борим кризата с 0% ДДС на хляба, по-високи пенсии и отстъпка за горивата Коалицията обсъжда антикризисните мерки заради високата инфлация 25% от заведенията загубили битката с пандемията Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Над 75% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си разходи Бензинът поскъпва още през идните дни Поне 50% по-скъпи храни наесен Синдикати прогнозират, че токът ще поскъпне 4 пъти
Тагове
инфлация криза
Коментари

Още от последните новини